Maatschappij   

Aangemaakt door :

Stichting 4 Care

Locatie:

Hekelingen, Nederland

Wij willen in Hekelingen een locatie te realiseren waar wij op kleinschalige wijze zorg gaan verlenen aan 8 mensen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking welke 24-uurs zorg nodig hebben. Tevens gaan wij op deze locatie ook dagbesteding aanbieden aan mensen met een lichamelijke en of geestelijke beperking.

Graag willen wij u voorstellen aan Mitchell Plat. Mitchell is een jongen man van 26 en heeft Cerebrale parese (spasme). Tot zijn 20e levensjaar heeft hij bij zijn familie in huis gewoond met de juiste zorg. Daarna is Mitchell in een zorgonderneming gaan wonen. Helaas is hij daar noodgedwongen op zijn 25e weg gehaald omdat de zorg die hij daar kreeg niet toereikend was. Mitchell woont nu weer bij zijn familie. Dit is zowel voor de familie als voor Mitchell een grote stap terug.

We weten allemaal dat wanneer je eenmaal je vleugels hebt uitgeslagen en op jezelf bent gaan wonen je niet terug naar je ouders wilt. Daarnaast is Mitchell een echt gezelschapsdier en heeft graag veel mensen om zich heen.

Om toch weer zelfstandig te kunnen gaan wonen en omringd te worden met mensen heeft Mitchell zich ingeschreven in het project “De Volharding”. Dit project is opgezet door Focus Multizorg


Focus Multizorg

Woonzorgvoorziening & dagbesteding op basis van PGB.


Focus Multizorg staat voor een unieke dienstverlening en onderscheidt zich door haar deskundige en persoonlijke zorgverlening en nauwe samenwerking met haar cliënten. Kenmerkend hierbij is het aangaan van een duurzame relatie, waarbij kwaliteit en flexibiliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid de grondslag van de samenwerking zijn. Kwaliteit wordt gegarandeerd door de BIG-registratie van verpleegkundigen en verzorgende met een erkend Nederlands zorgdiploma.


Op dit moment word er achter de schermen hard gewerkt om in Hekelingen een locatie te realiseren waar wij op kleinschalige wijze zorg gaan verlenen aan mensen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking. Vanaf maart 2019 is het mogelijk dagbesteding bij ons af te nemen en wij streven er naar medio 2020 onze locatie geschikt te hebben voor 24-uurs zorg. Wij hebben dan 6 zit/slaap studio’s en 2 MIVA appartementen beschikbaar in Hekelingen. Dit project heeft de naam “de Volharding” gekregen. Vernoemd naar het gemaal in Hekelingen. Om dit project te realiseren zijn wij afhankelijk van Reguliere geld verstrekkers (banken) maar vanwege risicomijdend beleid kunnen zij niet het volledige project financieren en komen wij dus nog 30% van onze financiering te kort om dit prachtige project te realiseren.


De Volharding


Wat is de Volharding?


De Volharding is een project dat is opgestart door Focus Multizorg in Hekelingen.

Op dit moment is de Volharding een lege boerderijschuur. De bedoeling is om deze schuur om te bouwen tot een woon-, werk en zorgcomplex. In dit complex zullen acht jonge mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking komen te wonen. De groep zal bestaan uit 6 lopende bewoners en 2 rolstoel afhankelijke bewoners.

De bouwplannen, tekeningen en de benodigde vergunningen zijn al in orde gemaakt. We zijn nu druk met het verkrijgen van een financiering voor de verbouwing van de boerderij schuur, dit verloopt alleen niet zo soepel als wij hadden verwacht maar opgeven is geen optie we proberen te denken in oplossingen niet in problemen. Het is nu alleen nog afwachten totdat de verbouwing van start gaat.


De missie


Wij zetten ons in voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Dit doen wij door een woon- en werkplaats met de juiste zorg aan te bieden.

Wij hopen hierdoor een fijne leefomgeving te creëren. De drijfveer hierachter is, wij vinden dat iedereen de juiste zorg en aandacht verdiend.


De visie


Onze visie is dat de Volharding een plek is waar iedereen zich geaccepteerd voelt, het naar zijn zin heeft en de juiste aandacht en zorgt krijgt. Wij streven ernaar om een goed geolied zorgcomplex te zijn die zowel warmen banden intern als extern met de omgeving heeft.

Dit willen wij bereiken door te luisteren naar de wensen en ideeën van de bewoners en de betrokkenen.


Het doel:


Het doel is om eind 2020 de verbouwingen klaar te hebben en de bewoners te laten settelen in hun nieuwe woning.

Voor de laatste 30% financiering voor de verbouwing zijn wij op zoek naar investeerders of donateurs.

€ 25 van € 400.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.