Help Odai & Lotte
Een vluchteling in huis
Lotte Hajema
Netherlands, Netherlands
Vluchtelingen
Start geldinzamelactie
€1,600.00 96.97%
van €1,650.00
gesloten

Deel pagina via:

De komende drie maanden deel ik mijn huis met Odai (zie foto). 

Odai is 23 jaar, komt uit Damascus en vluchtte een jaar geleden naar Nederland. Hij zit al 11 maanden in een AZC (in Hoogeveen) en verveelt zich daar vreselijk. Hij deelt zijn kamer met vier anderen en heeft dus weinig rust en privacy. Daarbij wil hij heel graag Nederlands leren, maar heeft hij hier in het AZC weinig mogelijkheden voor. 

Via de organisatie Takecarebnb ben ik met Odai in contact gekomen. Het leek ons allebei erg leuk om een paar maanden huisgenoten te worden. Zo krijgt hij eindelijk wat rust en privacy, kan hij een kijkje nemen in een Nederlands huishouden en, last but not least, elke dag Nederlands oefenen. 

Het afgelopen jaar had ik een gewone huisgenoot. Samen betaalden we de huur en de rekeningen. Odai kan dit natuurlijk niet betalen. Daarom wil ik jullie vragen om, als jullie dat willen en kunnen, een kleine donatie te doen, om te helpen dit gat te vullen. 

Mijn streefbedrag is €1650. Dit is de helft van drie maanden huur + rekeningen; het bedrag dat mijn huisgenoot normaal gesproken zou betalen. Ik ga er niet vanuit dat ik dat allemaal bij elkaar krijg en ik betaal een groot deel van het verschil gewoon zelf. Maar ik dacht, alle beetjes helpen! En wellicht vinden jullie het een mooie manier om op deze manier bij te dragen aan de integratie van vluchtelingen in Nederland.

Een vluchteling mag maximaal drie maanden buiten een AZC wonen. Daarom is dit alleen een tijdelijke constructie. Na drie maanden krijgt hij hopelijk een eigen huis of kamer toegewezen en hoeft hij niet terug naar het AZC. 

Voor meer informatie over Takecarebnb zie: http://www.takecarebnb.com/nl/over-takecarebnb/

Alvast heel veel dank. Neem gerust contact met me op als je meer wil weten!

Veel liefs,

Lotte