Dieren   

Aangemaakt door :

Eva Holierook

Locatie:

Torredembarra, Spanje

HELP 168 HONDEN EN 85 KATTEN, een ezel, paarden, geitjes en varkentjes hun veilige onderkomen te behouden!


SPAC TORREDEMBARRA is een animal rescue opvang en organisatie in Spanje. Sinds 2014 hebben ze al duizenden gedumpte honden, katten, kippen, ezeltjes en paarden een veilig onderkomen gegeven in hun beschermde asiel. Veilig totdat ze een nieuwe thuis kregen.

Ook moeilijk te herplaatsen honden en katten die getraumatiseerd, ziek of gewoon oud zijn, geven ze een vertrouwde plek in het asiel met vaste verzorgers en extra aandacht en liefde. Belangrijkste is dat ze weg zijn van de straat, waar in Spanje nog ontzettend veel dierenleed plaatsvindt.

De kans is nu groot dat SPAC helaas haar deuren moet gaan sluiten en dat deze veilige plek dus gaat verdwijnen voor de vele diertjes die jaarlijks worden gedumpt rondom TORREDEMBARRA.


Mijn naam is Eva en 1,5 jaar geleden heb ik Pep geadopteerd, ook een straathondje.

Ik vond hem op internet, swipend van het ene naar het andere hondje, allemaal honden die een liefdevol huisje verdienden. Ik stopte bij een foto van een zwarte mix die al 4 jaar lang in het SPAC asiel zat sinds hij als pup was achtergelaten op de straat. Zijn 7 broertjes en zusjes vonden al snel een thuis, terwijl hij op moest groeien in het asiel. Afkomstig uit een vijandige omgeving, was Pep erg angstig en daar bovenop kwam ook nog eens dat hij lijdt aan de infectieziekte Leishmania. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat hij nooit werd geadopteerd. Toen ik dat las, wilde ik er alles aan te doen om Pep een nieuw leven te geven, ook al zou het maar voor een paar jaar zijn.


Waar Pep de eerste twee weken bij ons thuis liever voor een spiegel aan de andere kant van de kamer lag en zich fijner voelde op een afstand, zie je wat tijd, rust, liefde en natuurlijk lekker eten doet. Van een bange en schuchtere hond, loopt hij nu iedere dag vol trots met een grote glimlach naast me, vrouwen smelten voor hem (en dat weet ie), en is het de grootste knuffelkont die ik mij maar kan bedenken.


Waarom vertel ik dit allemaal?

Door het vertrouwen van SPAC in alle dieren, heeft Pep een tweede kans gekregen en heb ik nu de leukste en liefste hond nu naast mij liggen. 


Maar in Spanje worden er per jaar minstens 200.000 honden gedood (waarvan de meeste sociaal en gezond, en zelfs pups). Dit gebeurt in de perreras en noemen we hier de dodingsstations, waar zwerfhonden en honden die door hun eigenaar worden afgegeven, na 21 dagen verblijf worden afgemaakt als er geen eigenaar is verschenen om ze op te eisen. Doordat Pep met zijn 7 broertjes en zusjes bij SPAC is terechtgekomen, hebben zij nu allemaal een fijn huisje gevonden. Had Pep in een perrera gezeten, dan was het waarschijnlijk een heel ander verhaal geweest.


Door de mensen van SPAC wordt er keihard gewerkt om zoveel mogelijk rescue dieren te redden, met het doel ze te herplaatsen bij de juiste mensen. Zij hebben lieve verzorgers, vrijwilligers en een dierenarts werken die alle dieren zoveel mogelijk gepaste aandacht én verzorging geven. 

Ze zijn een van de weinige organisaties in Spanje die juist ook moeilijk plaatsbare honden en katten een plek geven, en wanneer ze niet worden geadopteerd, ze wel een vertrouwd plekje hebben en mogen houden bij hun vertrouwde verzorgers, en daar dus oud mogen worden in de voor hun vertrouwde omgeving.


En nu moeten ze helaas hun deuren sluiten

Van de stichting SIRA, de organisatie via wie ik Pep heb geadopteerd, vernam ik dat het beschermde asiel nu helaas 31 december moet gaan sluiten omdat het stuk land waar het asiel op staat, verkocht gaat worden.

De beheerder Xavi van het asiel krijgt de gelegenheid het stuk grond als eerste te kopen. Daar is uiterlijk 31-12-2021, €120.000 voor nodig.

Het asiel heeft alles op alles gezet om het totaalbedrag op te halen, dit is helaas nog niet gelukt. Met een totaal van €40.000 aan donaties tot nu toe, is er dus nog €80.000 nodig. Gezien de dreigende sluiting werken ze heel erg hard om voor alle honden en katten zo snel mogelijk een onderkomen te vinden (bijna 200 honden en 80 katten), alleen is dit veel moeilijker voor de oudere en moeilijk te plaatsen honden en katten, die bijvoorbeeld bang zijn of Leishmania hebben .


Hier wil ik om jullie hulp vragen, aan alle dierenvrienden, baasjes met geadopteerde honden en aan iedereen die de moeite heeft genomen dit enorme stuk tekst te lezen, vraag ik jullie om ons te helpen het asiel open te houden en zo meer rescues zoals Pep te redden en een kans te geven op een nieuw liefdevol huis. 


Onze missie

Als eerste wil ik toch met alle hulp van iedereen proberen nog het restant van €80.000 op te halen, zodat het asiel open kan blijven. Dat al die beestjes niet nog een keer hoeven te verhuizen en bij hun vriendjes weg worden gehaald. Dat ook de moeilijk plaatsbare honden en katten op de voor hun vertrouwde plek en bij hun vertrouwde verzorgers kunnen blijven. Voor hun is het asiel hun thuis en de verzorgers zijn hun familie. 

Dus: we hebben nog tot eind december…..het is moeilijk, maar niet onmogelijk!! :-)


Wanneer ons dat niet lukt voor eind december, wil SPAC met het ingezamelde geld de dieren verzorgen en eten geven totdat ze er echt uit moeten, gezien ze dan geen subsidie meer krijgen .


Ik hoop echt dat we samen met jullie hulp het asiel van SPAC open kunnen houden, zodat zij ook toekomstige achtergelaten honden en katten kunnen redden. Momenteel mogen ze geen nieuwe dieren meer aannemen of van de straat halen, totdat duidelijk is of ze het gaan redden of dat ze moeten sluiten.


Red er niet 1, maar red ze allemaal!


Website: https://spac.cat/#

Facebook: https://www.facebook.com/ProtectoraSPAC/

Instagram: https://www.instagram.com/protectora_spac/

YouTube: https://youtube.com/channel/UC4TkS4yWi2G5S-O1XBeNkdg


Heel erg bedankt.


Goed om te weten: alle donaties zijn aftrekbaar.


€ 460 van € 80.000
0.6% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.