Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Abdur Rehman

Locatie:

, Pakistan

2022 begon met een flinke tegenslag voor Ruigoord. Het overlijden van de Luchtbus en de DAF-bus voelt als een groot emotioneel verlies, er zijn al veel tranen gevloeid. Onze prachtige oldtimers zullen nooit meer aan een andere legendarische reis beginnen en de traditie voortzetten die de afgelopen 50 jaar is opgebouwd. Ze reden ons naar verre oorden, gaven ons een thuisbasis op festivals in het buitenland en vormden twee belangrijke podia op onze eigen festivals in het dorp. Het enige wat we nu hebben zijn herinneringen die we koesteren.


Maar met de schuur die in vlammen opgaat, is ook het kloppend hart van de Ruigoordiaanse industrie vergaan. Waar vroeger ons Make Center was, is nu een zwartgeblakerde krater met daarop een grote berg puin en verwrongen staal. Alle decors, beelden en groot onderhoud voor ateliers, pastorie en kerk werden in de schuur geproduceerd en voorbereid. Alle decors voor de Balloon Party worden hier gemaakt. Veel beelden van de tientallen beeldhouwroutes zijn hier geboren. Ook het onderhoud en de restauratie van de bussen vond hier plaats. Kortom, zonder schuur geen Ruigoord.


€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.