Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Stichting Labourward

Locatie:

Leiden, Nederland

Katwijk, 20-07-2022


Update Khairat


Al snel na aankomst in Nederland moest Khairat naar het ziekenhuis voor onderzoeken en later volgde er een CT-scan. Op de echo beelden kregen de kindercardiologen het hart van Khairat niet goed in beeld. Na het bestuderen van de echo- en CT beelden kwamen de dokters tot de conclusie dat Khairat geen Tetralogie van Fallot heeft, wat gedacht werd, maar een VSD (een gaatje in het hart) Gelukkig gaven de artsen aan dat zij dit konden opereren.


Al heel snel mocht Khairat geopereerd worden. Op 9 Juni was het een hele spannende dag. Na een lange middag wachten kregen we aan het eind van de middag een telefoontje dat de operatie goed was gegaan en dat Khairat naar de Kinder Intensieve Care mocht. Daar heeft ze een paar dagen moeten blijven en gelukkig mocht ze al snel naar de kinder afdeling. Wij zijn samen met de ouders van Khairat die we gedurende deze spannende dagen voortdurend op de hoogte hebben gehouden ontzettend dankbaar dat de operatie en het herstel goed is verlopen. De komende periode staan er nog een paar ziekenhuis afspraken gepland en als deze allemaal goed zijn, mag Khairat over een maand terug worden gebracht naar haar ouders en zus.Ons streefbedrag voor de operatie is nog niet bereikt. Maar wij blijven het vertrouwen hebben dat hierin zal worden voorzien.

Katwijk, 27-05-2022

Update Khairat.


Ondanks dat we ons streefbedrag nog niet bereikt hebben is Khairat wel al in Nederland aangekomen. Haar conditie laat het niet langer toe in Afrika te blijven en een operatie op kort termijn is dus noodzakelijk. We hebben er vertrouwen in dat ook in dit laatste stukje financiën voorzien zal worden.


Nelly, Marijke en Heleen waren afgelopen weken in Ghana. Het proces om Khairat mee te nemen naar Nederland is daar in een stroomversnelling terecht gekomen. Na contact met de ambassade bleek dus dat we 2-3 wkn nodig zouden hebben om haar visum gereed te krijgen. Of dit niet sneller kon? Jawel, maar dan moest het via de IND in Nederland. Willeke heeft met hun contact opgenomen en zo lukte het toch op Khairats visum op tijd klaar te krijgen, binnen 3 werkdagen! Het onmogelijke, mogelijk! Khairat kon mee naar Nederland.


Vanmiddag bezoekt zij samen met Willeke en Marijke voor het eerst de echoscopiste van de kindercardiologie. Khairat is gediagnosticeerd met een Tetralogie van Fallot, maar voordat ze geopereerd wordt moet dit allemaal goed in beeld gebracht worden. Een spannende dag! Maar wat zijn we dankbaar dat de operatie voor dit lieve kleine meisje dichterbij komt. Daar ze de dag van vertrek veel heimwee naar haar moeder had, bloeit ze nu open en zien we haar spelen en lachen. Dit is voor ons, maar ook voor de ouders in Ghana fijn!


We hebben jullie hulp dus nog steeds nodig! Willen jullie deze actie zo veel mogelijk delen.


Liefs

Khairat, Willeke, Evelien, Marijke, Nelly en HeleenOpzet Whydonate.


Khairat is een Ghanees meisje van 2,5 jaar oud. Het meisje heeft dringend medische hulp nodig.

Khairat namelijk geboren met een ernstige hartafwijking, een tetralogie van fallot. In Ghana ontbreekt het aan de expertise om deze hartafwijking te verhelpen. Mocht er niets gedaan worden zal de toekomst er voor dit meisje somber uitzien.


Vorig jaar juni toen we in Ghana waren is er een gezin op ons pad gekomen. De vader, wanhopig, had gehoord van eerdere operatie voor kinderen in Nederland en vroeg ons of we hem 'alsjeblieft' konden helpen met zijn dochtertje. Destijds was stichting Open Heart for Kids nog actief. Deze organisatie maakte hartoperaties deze kinderen mogelijk in Nederland. Echter, zijn zij gestopt.


Nu hebben wij, als stichting labourward zijnde, contact opgenomen met het ziekenhuis en de betreffende artsen en na het zien van echomateriaal en medische verslagen hebben zij ons verteld dat ze dit meisje willen opereren.


Dat is fijn nieuws!


Maar met de operatie in het vooruitzicht gaan ook kosten gepaard. Omdat het meisje geen Nederlandse nationaliteit of Europese verzekering heeft die dit vergoed moeten de kosten particulier vergoed worden. De ouders kunnen dit niet en wij hebben dus hierbij jullie hulp nodig!

Om kosten te besparen zal het meisje zonder ouders naar Nederland komen en tijdelijk in een gastgezin verblijven. Mocht de operatie voorspoedig verlopen is de verwachting dat ze na drie maanden weer terug kan gaan naar haar ouders.


Wij zijn een crowdfunding gestart. De ouders kunnen deze operatie niet betalen en wij hebben dus hierbij jullie hulp nodig, zodat we Khairat daadwerkelijk kunnen helpen en haar snel naar Nederland kunnen halen voor de operatie.


Alvast bedankt!


Het team van Stichting Labourward,

Marijke Hoek, Willeke Plug, Heleen Kunz-Hoek, Nelly Hoek

Khairat en haar familie!Onze stichting is ANBI goedgekeurd.


€ 17.921 van € 44.000
40.7% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.