Mensenrechten   

Aangemaakt door :

RaajjeTV

Locatie:

Malé, Maldives

Het autocratische Maldivische regime, geleid door president Abdulla Yameen, probeert sinds 2013 meedogenloos de vrije pers voor de gek te houden.Zijn inspanningen kregen in 2016 een 'legale' impuls met de introductie van draconische anti-lasterwetten, die exorbitante boetes opleggen aan media voor kritieke berichtgeving over de president en de regering en aan corruptie gerelateerde kwesties.


De Maldiven Broadcasting Commission heeft deze algemeen veroordeelde wetten gebruikt om verschillende boetes op te leggen op RaajjeTV, een onafhankelijke particuliere omroep in het land. Tot nu toe een totaal van MVR1,7 miljoen (US $ 110,318). RaajjeTV slaagde erin deze boetes te betalen met de steun van het grote publiek via verschillende fondsenwervende acties.
Op 8 augustus 2018 sloeg de commissie een nieuwe boete van MVR2 miljoen (US $ 129.786) op de zender voor het belasteren van de president en het bedreigen van de nationale veiligheid. De redenering hierachter werd niet duidelijk gemaakt en er zijn geen rechtsmiddelen beschikbaar in het sterk gepolitiseerde Maldivische rechtssysteem. De boete moet binnen 30 dagen worden betaald, anders loopt RaajjeTV het risico haar uitzendlicentie te verliezen.


RaajjeTV lanceert een publieke oproep om het geld in te zamelen dat nodig is om onze onafhankelijke uitzendingen in de uitzending te houden. Dit is een cruciale tijd voor wat er nog over is van de democratie in het land, met presidentsverkiezingen op 23 september. Uw steun zal het voortbestaan van de vrije pers waarborgen, zonder welke een democratie niet kan functioneren.
Meer informatie over de persvrijheidssituatie op de Malediven:


https://rsf.org/en/maldives


https://maldivesindependent.com/politics/draconian-defamation-act-becomes-law-126021


https://maldivesindependent.com/society/raajjegate-a-timeline-133302


https://maldivesindependent.com/society/raajje-tv-slapped-with-mvr2-mn-fine-139989


https://maldivesindependent.com/society/raajje-tv-hits-out-at-broadcast-watchdog-after-record-fine-140023


https://maldivesindependent.com/society/raajje-tv-launches-fundraising-to-pay-record-fine-140060Het repressieve regime van de Maldiven wil Raajje Televisie uit de lucht schoppen. Help ons onze onafhankelijke uitzendingen en kritische rapportage on-air te houden en strijd tegen door de staat gesanctioneerde persvrijheidsschendingen op de Malediven te bestrijden.
€ 10 van € 113.624
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.