Noodhulp   

Aangemaakt door :

RV Fondation

Locatie:

, Haiti

Het dodental van een aardbeving met een kracht van 7,2 die Haïti trof, is opgelopen tot 1.941, zei de civiele bescherming van het Caribische land dinsdag, toen een tropische storm stortregens veroorzaakte bij overlevenden die al met een catastrofe te maken hadden.


Meer dan 9.900 mensen raakten gewond toen de aardbeving zaterdag het zuidwestelijke deel van de Caribische natie trof, ongeveer 100 mijl (160 kilometer) ten westen van de hoofdstad Port-au-Prince, volgens de bijgewerkte tol.


Met meer dan 60.000 verwoeste huizen en 76.000 beschadigde, zei de kinderorganisatie van de Verenigde Naties, UNICEF, dat meer dan een half miljoen kinderen zijn getroffen door de ramp.


In de kustplaats Les Cayes begonnen bewoners geïmproviseerde schuilplaatsen te bouwen op een voetbalveld, ondanks de stromende wind en de stromende regen terwijl de tropische storm Grace over het land trok.


Wij werken samen met de volgende goede doelen: Haiti Air Ambulance, een non-profit, verzorgt medisch helikoptervervoer. UNICEF heeft medische kits verstrekt aan getroffen gebieden. Het onderzoekt ook hoe schoon water, sanitaire voorzieningen en gezondheidszorg kunnen worden hersteld. De organisatie neemt donaties specifiek aan voor hulp bij aardbevingen.


€ 0 van € 100.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.