Dieren   

Aangemaakt door :

Egelbescherming Nederland

Locatie:

Huizen, Nederland

Bij ons komen per jaar 900 egels die hulp nodig hebben. Wij zijn voor 90% afhankelijk van donaties. Helpt u ons egels te redden voor de Nederlandse natuur?

Egels zijn dieren die 's avonds en 's nachts actief zijn. Ze leven vooral aan bosranden en in onze tuinen. Het zijn insecteneters en om aan voldoende eten te komen, lopen zij tot zo'n 3 kilometer per nacht. Zij moeten wegen oversteken en ongehinderd van tuin naar tuin kunnen lopen. Vaak zijn onze tuinen afgesloten en daardoor moeten zij veel te veel energie gebruiken om eten te vinden. De dieren die bij ons komen zijn dan ook vaak uitgedroogd en uitgehongerd. Verder krijgen wij veel gewonde dieren en veel jonge dieren waarvan de moeder is aangereden of op andere wijze is overleden. De dieren komen uit het hele land maar vooral uit provincie Noord Holland, Utrecht en Flevoland. Wij verzorgen de dieren en zodra ze weer gezond zijn, gaan ze terug naar de natuur. Zo helpen wij dierenleed te voorkomen en dragen we bij aan het behoud van dit mooie dier voor Nederland.

€ 35 van € 5.000
0.7% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.