Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Stichting GAST

Locatie:

Nijmegen, Nederland

Een gezin met twee jonge kinderen en een baby staat om onmenselijke redenen op straat. Wilt u hun helpen aan onderdak? Door u donatie zou u een gezin in schrijnende nood kunnen helpen.

Stichting Gast helpt asielzoekers die onder schrijnende omstandigheden leven in Nijmegen en omgeving.

Deze vluchtelingen zijn uitgeprocedeerd, maar kunnen of durven niet terug. Vaak maken zij nog een reële kans op een verblijfsvergunning, maar de overheid zal ze tot die tijd niet meer ondersteunen. Feitelijk staan ze daardoor gewoon op straat.

We beheren enkele woningen, maar hebben helaas niet genoeg plekken om aan iedereen onderdak te kunnen verlenen. Vooral gezinnen met meerdere kinderen kunnen we nauwelijks opvangen, terwijl het vooral voor de kinderen van grote belang is om onderdak te hebben. 

In dit geval gaat het om een Oekraïnse gezin, bestaand uit de ouders, de dochter Liana (16 jaar), de zoon Max (6 jaar) en het baby Adrian (6 maanden).

Ze moesten een aantal maanden geleden het AZC verlaten omdat ze anders grote kans op uitzetting liepen. Terug naar Oekraïne kunnen ze niet omdat de ouders om absurde politieke en oorlogs-gerelateerde redenen worden vervolgd en tegen een lange gevangenisstraf op kijken.

Hun hele verhaal kunt u nalezen in een brief geschreven door de dochter Liana onder: https://drive.google.com/file/d/1aguY2snLc2FzvXOxF8pCJDFW3xuTecc_/view.

We hebben ondertussen een mogelijkheid gevonden om onderdak te kunnen organiseren voor het gezin. Dit zou ons maandelijks rond de €500 kosten. 

Echter, Stichting GAST heeft niet de financiële mogelijkheden om het bedrag volledig te voorzien. 

We vragen u om een kleine bijdrage om onderdak aan dit gezin te kunnen verlenen.

Welkom zijn vooral ook periodiek giften om te kunnen garanderen dat we ook in de komende maanden de huur kunnen betalen.

Wilt u rechtstreeks aan Stichting Gast doneren / een periodiek gift doen? Dat kan via https://www.stichtinggast.nl/nl/doneer. Omdat Stichting Gast als ANBI geregistreerd staat zijn de giften fiscaal aftrekbaar. Graag in de omschrijving aangeven dat het voor het 'Oekraiens gezin' bedoelt is.

Bij vragen of opmerkingen kunt u graag contact opnemen via [email protected]€ 250 van € 2.000
12.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.