Ondernemerschap   

Aangemaakt door :

BISS Bakeries

Locatie:

Uganda, Uganda

BISS startte in Oegande meer dan 100 kleinschalige bakkerijtjes. Het leven van ruim 80 gehandicapten verbeterde voorgoed. Ruim 250 mensen hebben nu inkomen als BISS deelnemer. Door de lockdown liggen 90% van de bakkerijtjes stil. BISS wil hen een vliegende start aanbieden met €50 aan ingrediënten voor iedere bakkerij.

De corona crisis is in Oeganda zeer preventief aangepakt. De getroffen maatregelen zijn

zeer vergaand en vroeg in vergelijking met de meeste westerse landen. Iedere vorm van business dat geen voedsel is, moet van huis werken of is gesloten. Straatverkoop is verboden. Juist dat laatste, is de voornaamste inkomstenbron van de BISS Bakkers en daarmee een groot gemis. Wat overblijft is het leveren van winkeltjes, maar de klandizie is overal zo minimaal dat hier niet of

nauwelijks afzet te vinden is. De ondernemers en de werknemers staat een lange tijd zonder inkomsten te wachten. Gevolg is dat op het werkkapitaal wordt ingeteerd.


Als BISS ligt onze focus altijd op werk en inkomen. Om die reden willen we de bakkers een starterspakket ingrediënten bieden op het moment dat ze weer mogen bakken en verkopen.

Voor €50 koopt het BISS team een set start-ingrediënten voor een bakkerij: Bloem, suiker,

bakpoeder, olie, margarine. Van daaruit kunnen de bakkerijen hun kapitaal zelf verder uitbouwen.

 

BISS Bakeries is een project van Stichting Bake for Life met als doel werk en inkomen te creëren via bakkerstraining in combinatie met de benodigde gereedschappen en ingrediënten in vorm van micro-krediet en de benodigde follow-up. BISS heeft op dit moment meer dan 100 actieve kleinschalige bakkerijtjes die voor 250 mensen werk en inkomen bieden. 

€ 5.357 van € 5.000
107.1% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.