Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Calm Your Tits

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Ik ben Jamie Crafoord, 27 jaar, influencer en belandde bijna in een rolstoel door siliconen borstprotheses. Daarom heb ik het mijn missie gemaakt om met mijn Platvorm Calm Your Tits, jonge meiden en vrouwen te informeren over de verzwegen gevaren van siliconen borstprotheses.

Mini Docu Jamie Crafoord - Calm Your TitsPlatform Calm Your Tits

Daarom wil Jamie dit online Platform opzetten voor jonge meiden en vrouwen met eerlijke informatie over de risico’s van een borstvergroting. 

En is het ook haar missie om een omslag teweeg te brengen in het huidige streven naar een zogenaamd perfect uiterlijk, door te laten zien dat jonge meiden en vrouwen mooi zijn zoals ze zijn. 


Calm Your Tits wordt daarom een breed platform waar alles te vinden is over borstvergrotingen, borstprotheses, natuurlijke schoonheid en bewustwording.


Op het platform kunnen vrouwen o.a. met elkaar in contact komen en ervaringen delen. 

Komen er wekelijkse afleveringen van video’s en up-to-date blogs met inspirerende content. Worden nieuwe wetenschappelijke inzichten gepubliceerd in leesbare taal.

Spreken celebrities en influencers zich uit waarom zij nooit iets aan hun uiterlijk hebben én zouden laten doen.

Fotoreportages met jonge meiden en vrouwen die tevreden met zichzelf zijn en laten zien hoe mooi je bent als ‘natuurlijk beauty’... en nog veel meer Met jouw donatie kunnen wij het Platform Calm Your Tits samen realiseren!


Ter info: 

Inmiddels heeft Jamie ook een petitie ingediend bij de Tweede Kamer voor het vergoeden van het verwijderen van borstimplantaten bij vrouwen met klachten. Op verzoek van Lilianne Ploumen met wie Jamie samen in Radar haar verhaal vertelde, gaat het Zorginstituut Nederland een nieuw advies opstellen op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten. 


Wat eraan vooraf ging 

Beïnvloed door Social Media, waar het perfectie plaatje inmiddels de norm is geworden, wilde ik net als zoveel jonge vrouwen hieraan voldoen. In mijn geval was ik al sinds mijn puberteit ontevreden over mijn kleine borsten en besloot ik op mijn 22ste mijn borsten te laten vergoten met siliconen borstprotheses. 


De eerste twee jaar had ik geen klachten en voelde ik mij een echte vrouw (alsof je dat met kleine borsten niet bent!). Maar daarna begonnen de eerste klachten.


Op vakantie kreeg ik vanuit het niets ineens vreselijke hartkloppingen en kwam in het ziekenhuis terecht waar ze na onderzoek niets konden vinden. Maar de aanvallen kwamen steeds vaker en werden steeds erger. Ik was 26 en leefde als een bejaarde, want ik kon niet meer voor mezelf zorgen, had thuiszorg en kon niet meer werken. Ik heb welgeteld zeven keer in de ambulance gelegen met de gedachte dat mijn hart ermee op zou houden. En er was geen aanwijsbare verklaring. Specialisten verwezen mij van het kastje naar de muur en mijn situatie werd er – zacht gezegd – niet minder op. 


Uiteindelijk was het een bevriend uroloog van mijn ouders die mij duidelijk maakte dat het goed mis moest zijn met mijn siliconen en dat ze er heel snel uit moesten. 


De oorzaak van mijn klachten bleek te liggen bij mijn 'zwetende' borstprotheses waardoor er gifstoffen in mijn lichaam terechtkwamen. Gelukkig was ik er op tijd bij om ze eruit te laten halen en al na twee weken voelde ik mij beter en waren mijn klachten bijna verdwenen. Wel was ik nog erg zwak en vermoeid en had ik nog lange tijd nodig om echt te herstellen. Maar ik realiseer mij nu dat ik ook heel gelukkig kan zijn met mijn eigen kleine borsten en dat ik mij daarmee ook op en top vrouw voel.


Schandalig genoeg ben ik door de plastisch chirurg nooit op de risico’s gewezen net als alle ander jonge meiden en vrouwen. Het is de vraag of zij dat ook gaan doen omdat de belangen te groot zijn.


Ondertussen lopen er in Nederland meer dan 250.000 vrouwen met onverklaarbare klachten rond en wereldwijd meer dan 20 miljoen, die niet weten dat dit door hun siliconen borstprotheses komt. En zolang er geen eerlijke voorlichting is, zullen er steeds meer jonge meiden en vrouwen hiermee blijven rondlopen of hun borsten laten vergroten met alle gezondheidsrisico’s van dien. Jaarlijks ondergaan ruim 25.000 vrouwen een borstvergroting in Nederland!€ 294 van € 30.000
1% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.