Noodhulp   

Aangemaakt door :

Fair Life Foundation

Locatie:

PAP, Haïti

Haïti helpt zichzelf dankzij u

Haïti lijkt een door de mensheid vergeten land. Voor de Nederlandse overheid is Haïti al lang geen ‘doelland’ meer en ex-president Trump van de VS noemde Haïti een ‘shithole country’. Een wereldleider die het Haïtiaanse volk met één woord brandmerkte. Schokkend en beschamend. Hoewel VN-woordvoerder Rupert Colville vond dat je landen niet zo kan wegzetten, was de toon wereldwijd gezet. Dat verdienen deze prachtige mensen niet. Wij hebben Haïtianen ervaren als een hardwerkend volk dat eigenmachtig probeert het land uit het dal te krijgen.  


Zelfontwikkeling de basis van vooruitgang 

Na de opleiding door De Mobiele Fabriek transformeert een team slachtoffers van de serie rampen, waardoor zo’n 230.000 mensen zijn gestorven, het bouwpuin tot bouwblokken ten behoeve van betaalbare aardbevingsbestendige woningen. Daarvan is voor demonstraties een woning gemaakt op Petit Paradis. Aan samenwerkingen met Haïtiaanse bouwondernemingen, die de hoogwaardige bouwblokken zijn gaan zien als basis voor veilige en betaalbare woningen, wordt gewerkt. Ontwikkelingswerk op basis van ondernemerschap. 


Continueren en opschalen

Wij willen het operationele lokale team niet alleen de mogelijkheid geven in deze moeilijke tijden door te gaan met productie, maar liefst uitbreiden, waardoor meer slachtoffers het zwervende bouwpuin gaan verzamelen en tegen een rechtvaardige beloning op de productieplaats van De Mobiele Fabriek kunnen inleveren. Op deze manier kunnen ook zij hun kinderen voortaan naar school laten gaan, een dokter betalen als het nodig is en verwerven zij aanzien in de gemeenschap.


Ondersteun de lokale arbeiders

Om dit te kunnen realiseren heeft Fair Life Foundation uw ondersteuning nodig. Door bouwblokken te doneren voor 5 euro per stuk, geeft u onze kersverse Haïtiaanse upcycling-specialisten een en voorspoedige loopbaan. Bovendien kunnen met de blokken daarna woningen gebouwd worden voor de armere bevolking van Haïti. Alvast dank voor uw hulp! 

€ 0
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.