Vluchtelingenhulp   

Aangemaakt door :

Lea Moutard

Locatie:

Limerick, Ireland

Wie zijn Idris en Darya?


Idris (pseudoniem) en Darya (pseudoniem) woonden tot september 2021 in Afghanistan. Darya had een passie voor het helpen van moeders en kinderen, wat ze deed door als arts te werken en een organisatie op te richten om geweld tegen vrouwen aan te pakken. Na het behalen van een diploma in de landbouw, werkte Idris enkele jaren voor verschillende internationale NGO's aan projecten zoals gemeenschapsonderwijs, empowerment van vrouwen en humanitaire hulp. Naast hun baan houden ze er allebei van om tijd door te brengen met wandelen en fietsen in de natuur, en ook om nieuwe talen te leren! (Idris droomt ervan boeken te vertalen tussen Engels - Pashtu)


Ik had het geluk Darya en Idris te ontmoeten toen we aan een project werkten om lokale NGO's te helpen bij het beheren van veiligheidsdreigingen. We werden al snel vrienden en werkten samen aan het maken van deze pagina.

 

De reis uit Afghanistan


Ze woonden in Afghanistan en wijdden hun tijd aan het helpen van anderen die het minder hadden. Nadat de Taliban de regering hadden overgenomen, werden ze echter steeds meer bedreigd. Na gewerkt te hebben voor progressieve doelen en met buitenlandse organisaties, werden ze plotseling doelwit. Gezien de risico's was het duidelijk dat ze geen andere keuze hadden dan Afghanistan te verlaten.

 

Aangekomen in Ierland

Na een lange en moeizame reis slaagden ze erin Ierland in oktober 2021 te bereiken, uitgeput maar dankbaar dat ze de kans kregen om opnieuw te beginnen. Ze hadden het geluk dat ze werden verwelkomd door hun gulle buren en nieuwe vrienden (Liam, Jenney, Kay en John, Andrea en Harry, Krina en Johan, Geraldine en Thomas, Siobhan en Brita, Michal en Nora) die hen hielpen zich te vestigen in Limerick, waar hen thuis en hen te ondersteunen in hun dagelijks leven, van het delen van maaltijden tot het ondersteunen van hen bij het navigeren door het vluchtelingenadministratiesysteem. Nadat ze onlangs de vluchtelingenstatus hebben gekregen, bouwen ze nu een nieuw leven op, nemen ze Engelse lessen, leren ze autorijden, zoeken ze een huis en hopen ze werk te vinden.

 

 

Waarom hebben ze ondersteuning nodig? Wat gaan zij met uw donaties doen?

Hun situatie blijft moeilijk omdat ze al hun spaargeld hebben uitgegeven om Afghanistan te verlaten en het zal enige tijd duren voordat ze een normaal leven in Ierland kunnen leiden. Voorlopig zijn ze bijna volledig afhankelijk van de vrijgevigheid van hun buren en hun recentelijk verkregen werkzoekendenuitkering. Het is tijdens deze eerste cruciale maanden dat ze uw steun nodig hebben.

Alle donaties - hoe klein ook - zullen van onschatbare waarde zijn en hen helpen bij het kopen van apparatuur voor de flat, het betalen van hun huur en elektriciteitsrekeningen, het kopen van medicijnen en brillen, en het betalen van vervoer om sollicitatiegesprekken en Engelse lessen bij te wonen.

Op het moment van schrijven wachten Darya en Idris om een bankrekening te openen. Voorlopig worden alle donaties naar mijn rekening gestuurd en ik zal het geld naar hen overmaken zodra hun rekening klaar is.

 

Dank u!

Darya en Idris zijn ongelooflijk hardwerkende, dappere en aardige mensen die ongetwijfeld geweldige leden zullen worden van de geweldige gemeenschap van Limerick. Nadat ze zoveel mensen tijdens hun loopbaan hebben geholpen, hebben ze nu de helpende hand van anderen nodig en we zouden je enorm dankbaar zijn voor alle steun die je zou kunnen bieden.

B

Heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen om het verhaal van Darya en Idris te lezen.

€ 581 van € 2.000
29.1% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.