Educatie   

Aangemaakt door :

Casper Reede

Locatie:

Den Haag, Nederland

Ik ben van mening dat er in het Nederlandse culturele leven altijd behoefte zal zijn aan goed opgeleide mensen, die op hoogwaardige wijze kunnen meekomen met het indrukwekkende niveau van musici en hun terechte eis om zonder technische beperkingen op de beste instrumenten te spelen. Uw bijdrage maakt het verschil.

Ambachtelijke beroepen verdwijnen steeds vaker in deze tijd. Daarmee ook de kennis en kunde van deze prachtige oude ambachten. Ik ben Casper Reede, 24jaar oud en afgestudeerd meubelmaker. Daarnaast ben ik muzikant, heb ik een goed gehoor en snap ik het belang van musici om zonder technische beperking op het beste instrument te spelen. Ik ben dit jaar toegelaten aan het West Dean College in Engeland om mijn droomopleiding Historic Craft Practice -  Musical Instruments te volgen. Aangezien er niet zoveel plaatsen zijn per studiejaar ben ik erg blij dat mijn toelatingstest met goed gevolg heb kunnen afronden.


Waarom West Dean College?

De school staat internationaal bekend om zijn kwaliteit en uitmuntendheid op het gebied van conservatie en

creatieve kunsten. Conservatie houd in dat je naast de kennis van restauratie ook de wetenschappelijke kant leert kennen. Je leert over het belang van een uitgebreid onderzoek die noodzakelijk is om de juiste behandeling te bepalen.

Voor mijn vakbekwaamheid is het studeren van traditionele ambachtelijke technieken erg belangrijk en wat ik zo bijzonder vind is dat deze opleiding mij die mogelijkheid biedt.


Zo is de werkplaats 7 dagen open, 's ochtends t/m 's avonds, je verblijft intern op het landgoed, wat echt heel

uniek is en doet denken aan vroegere tijden als meester/leerling-gezel. Ook zijn de klassen klein (gemiddeld 7 man) die bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast zijn er vele andere ambachten in het schoolgebouw zoals metaalbewerking, conservatie, meubelrestauratie, beeldende kunsten en nog veel meer ambachtelijke opleidingen waar je ook binnen mag lopen en elkaars kennis kan delen waarmee je je eigen kennisgebied kan uitbreiden. Eveneens kan je ook

veel korte cursussen volgen van andere ambachten die je verdere ontwikkeling ondersteunen. Ik ben erg leer,- en nieuwsgierig en weet dat ik maximaal gebruik ga maken van deze inspirerende omgeving. 


Mijn doel is om een eigen werkplaats in Nederland te vestigen en hoogwaardige (snaar)muziekinstrumenten te bouwen, muzikanten te ondersteunen ook middels educatie en zo dit prachtige oude beroep in stand te houden. Er zijn nog maar

weinig van dit soort traditionele ambachtelijke scholen in de wereld en in Nederland zelfs geen één! Met deze opleiding krijg ik de kans om professioneel te worden opgeleid, mij hierin te bekwamen en mij verder persoonlijk te ontwikkelen. 


Wat heb ik nodig? 

Maar dit kan ik helaas niet alleen. Ik hoop dat u mijn visie kan delen en mij financieel wilt steunen om dit doel te bereiken De kosten zijn behoorlijk hoog, uitgerekend 40.000 euro inclusief levensonderhoud en verblijfskosten. Hiervan heb ik al de helft, 20.000 euro, bij elkaar weten te krijgen via beurzen zoals het Prins Bernard Cultuurfonds.  

Dit is een ontzettend hoog bedrag om op te kunnen brengen, daarom is elke bijdrage van harte welkom.


Dus kun je iets missen en wil je mij helpen mijn droomopleiding te kunnen volgen. Help dan mee en doneer. 

Met elke bijdrage komt mijn droomopleiding iets dichterbij. 


En dan?

Eenmaal in West Dean zal ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen op studiegebied d.m.v. kleine impressies van mijn leven op West Dean via instagram.

€ 25 van € 20.000
0.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.