Educatie   

Aangemaakt door :

Aicha Kabbab

Locatie:

, Gambia

Een reis van 3 weken om bij te kunnen dragen aan Go for Africa. In Gambia gaan meerdere studenten onderwijs verzorgen , warm water voorzieningen op scholen aanleggen en ziekenhuis bedden maken. Helaas is dit voor mij niet mogelijk zonder uw hulp en vraag ik jou om te doneren! Hieronder volgt meer informatie.

Go for Africa inhoudelijke informatie:


Go for Africa is een stichting die zich al meer dan 10 jaar inzet voor de mensen uit Gambia. Op de website http://www.goforafrica.nl vind je veel informatie, foto's en verhalen over het algemene project.


Om mijn project naar Go for Africa waar te laten maken ben ik opzoek naar mensen die willen doneren, mensen die willen helpen promoten of mensen die mij willen sponsoren. Met het behaalde bedrag is het voor mij mogelijk om deze reis te maken en een steun te zijn voor de mensen in Gambia. Ook zal ik foto's en verslag doen van de reis en het 'Go for Africa' project en e bijdrage aan de Gambiaanse samenleving en zal hier een blog van terug te vinden zijn (alle linkjes bevinden zich onderaan dit bericht).


Go for Africa is gebaseerd op:


  • Samen leren | In Afrika dragen de Nederlandse leerlingen hun kennis over aan leerlingen en docenten op de Afrikaanse beroepsscholen. In West Afrika werken de studenten zeven weken lang samen met een twaalftal beroepsscholingsprojecten in Gambia en Senegal.
  • Avontuurlijk | De studenten richten een eigen team op, bereiden hun stage voor, organiseren sponsoractiviteiten, prepareren een auto en leggen daarmee in drie weken 7.000 kilometer af door avontuurlijk terrein met bijzondere ontmoetingen.
  • Samenwerken in ontwikkeling | Een uitwisseling van kennis en culturen met grote waarde voor iedereen die betrokken is: de studenten, hun netwerk en begeleiders van hier en daar, de beroepsscholen, de lokale gemeenschap en de lokale en nationale overheid.
  • Duurzaam hergebruik | Het meegenomen didactische materiaal (via container vooruit gestuurd of in de auto’s meegenomen) wordt gedoneerd en samen met de Afrikaanse studenten en docenten geïnstalleerd. Voor het materiaal en voor veel auto’s is West Afrika dus letterlijk de eindbestemming: van auto´s worden educatieve modellen gemaakt , binnen de scholen ingezet als bijvoorbeeld leerlingenvervoer of binnen dorpen gebruikt voor ziekenvervoer.
  • Sociaal | Studenten hebben letterlijk en figuurlijk grensoverschrijdende ervaringen, die de blik op de bekende omgeving blijvend veranderen en het bewustzijn openen voor een ander deel van de wereld. Zij dragen deze ervaringen en enthousiasme uit binnen en buiten de schoolomgeving aan medestudenten, vrienden, familie en later in hun werkomgeving. Ze ontwikkelen een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.


Het programma van Go for Africa richt zich op studenten die per auto naar West-Afrika reizen om vervolgens daar een stageproject uit te voeren. Tijdens de eerste 3 weken zullen ik en de medestudenten ruim 7500 km afleggen en door ruim 10 verschillende landen te reizen. De auto's waarmee de reis af wordt gelegd zullen in Gambia geschonken worden aan een goed doel met een maatschappelijke bestemming.


Doneer en steun daarmee mij en de mensen uit Gambia en laat je horen!


Website Go for Africa: http://www.goforafrica.nl

Instagram (foto's en het verslag): @myglobalphotography


Afbeelding Gambia: http://www.goforafrica.nl/de-reis/


€ 25 van € 5.000
0.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.