Voedsel   

Aangemaakt door :

José Hoeflaken

Locatie:

, Egypte

Waarom deze actie

Door het wegvallen van internationaal toerisme vanwege de covid-19 crisis is het leven van veel families in Dahab, Nuweiba en andere plaatsen in Zuid-Sinaï een stuk moeilijker geworden. Geen toeristen betekent geen woestijnsafari’s, dagtochten, overnachtingen en transport, dus geen inkomsten voor veel Bedoeïenen en Egyptenaren. Vooral gezinnen in afgelegen gebieden hebben het zwaar.


Dit project is bedoeld voor hulp aan deze families in de vorm van verse, gezonde groente.  Een doos bevat groentesoorten die veel gegeten wordt in Egypte zoals courgettes, tomaten, aubergines, komkommers en paprika en is voldoende voor een week. Soms aangevuld met eieren of een stukje vlees.


Wie ben ik

Mijn naam is José Hoeflaken en ik woon in Dahab, Zuid-Sinaï. Ik ben zelf touroperator dus ik weet hoe zwaar dit gebied wordt getroffen door het uitblijven van toerisme. In april 2020 heb ik een spontane inzamelingsactie georganiseerd die 6.500 euro opleverde en waarmee we ca. 750 dozen groente hebben kunnen uitdelen. Een doos kost 150 Egyptische Pond, dat is ca. 9 euro.


Opnieuw actie nodig

Helaas is de situatie sinds vorig jaar niet verbeterd. Nog steeds is er geen of nauwelijks internationaal toerisme en het ziet er niet naar uit dat daar binnenkort verandering in komt. Daarom deze nieuwe inzamelingsactie met als doel opnieuw 6.500 euro aan voedselhulp. Daarnaast een bedrag van 6.000 euro dat zal worden besteed aan het opzetten van ‘community gardens’ die in de toekomst zullen bijdragen aan voedselonafhankelijkheid van de gemeenschap.


Habiba Organic Farm

De leverancier van deze groente is Habiba Organic Farm in Nuweiba.  Habiba is meer dan een farm, het is in de loop der jaren uitgegroeid tot Habiba Community, een gemeenschap van aangesloten Bedoeïenenfamilies die ook groente verbouwen. Alles 100 procent organisch, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast zijn er tal van andere projecten zoals een kinderopvang en een vrouwenproject waarin Bedoeïenenvrouwen handgemaakte producten zoals tassen, zeep en slippers verkopen.


Win-win-win

Door het steunen van deze inzamelingsactie, door te doneren maar ook door te delen op social media, support je dus niet alleen de armste families in de regio maar ook de Habiba Community en de aangesloten Bedoeïenenboeren. Win-win dus, en niet te vergeten een derde win voor jezelf.


Namens alle mensen in Zuid-Sinaï die bij dit project betrokken zijn, heel veel dank

.

José Hoeflaken

Dahab, januari 2021

€ 1.915 van € 12.500
15.3% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.