Onderdak   

Aangemaakt door :

Partij voor de Kinderbelangen

Locatie:

Den Haag, Nederland

Mensen maken fouten. Zo ook Monique. Deze fout maakte haar dakloos. Iedereen verdient een tweede kans. Zo ook Monique.

In het AD van 16-2 -2019 staat het verhaal van de dakloze Monique.

(https://www.ad.nl/den-haag/monique-leeft-op-straat-als-je-geen-geld-meer-hebt-word-je-niet-meer-gezien-als-mens~aca2882d/)


Monique leeft op straat door een fout die ze maakte in het verleden met haar ex-vriend. Zoals je vaker hoort maakte deze vriend veel schulden, vertrok met de noorderzon en liet Monique ervoor opdraaien. Naief? Ja absoluut maar de prijs die ze er al jaren voor betaald staat niet in verhouding. 


Citaat AD: De winter is extra moeilijk. Monique heeft nauwelijks vet aan haar lijf en staat buiten te klappertanden, met bevroren vingers en tenen. Haar gympen zijn platgelopen en bieden amper bescherming tegen de kou. ,,Het slapen op vieze matrassen in het daklozencentrum, waar de ontlasting op de muren gesmeerd wordt. Het vieze ondergoed elke keer dat ik ongesteld ben. Het wordt dan allemaal extra zwaar.‘’


Hoe koud het ook is, elke ochtend maakt Monique zich op voor de spiegels in het daklozencentrum. Ze zegt niet in de buurt te komen van drank en drugs. ,,Dat is het laatste beetje dat ik nodig heb om eraan onderdoor te gaan. Als ik me daaraan overgeef, is er geen weg terug. Dan beland je in een vicieuze cirkel waar geen weg uit is.‘’Ook Henry leeft in Amsterdam op straat.  In het artikel van RTL Nieuws is te lezen hoe daklozen spookburgers worden en dat blijven.

Citaat RTL Nieuws: De daklozen worden dan ook wel ‘spookburgers’ genoemd. Uit onderzoek van het programma De Monitor blijkt dat veel gemeenten strengere voorwaarden stellen aan een zogenaamd briefadres dan de wet BRP ze voorschrijft.

Een briefadres is een alternatief om toch ingeschreven te staan bij een gemeente, zonder dat je beschikt over een vaste woon- of verblijfplaats. Met zo’n briefadres ben je bereikbaar voor de overheid en kun je ook een uitkering ontvangen of een zorgverzekering afsluiten. 

(https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4587881/daklozen-problemen-briefadres-afwijzing)
De Partij voor de Kinderbelangen is recent opgericht. Los van het feit dat we politiek actief zijn willen we zoveel mogelijk doen voor de maatschappij. Waar andere partijen stellen ''niet in te gaan op individuele gevallen'' willen wij dat juist wel. Of dat nou voor dakloze Monique en Henry is of voor iets heel anders. Soms kun je gezamelijk iemand net even dat zetje geven wat ze nodig hebben er weer bovenop te komen of helpen het leven iets dragelijker te maken.


Het geld wat via donaties binnenomt komt volledig ten goede aan Monique en Henry. Via deze crowdfunding plaatsen we updates en houden we u op de hoogte van waar het geld aan besteed wordt. 


Namens de Partij voor de Kinderbelangen


Rina van Aalst

€ 85 van € 5.000
1.7% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.