Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Stichting Hadassa hoeve

Locatie:

Ane, Nederland

Stichting Hadassa hoeve is een kleinschalige woon en werkvoorziening voor jonge kwetsbare vrouwen met ernstige psychische aandoeningen. De Hadassa hoeve kiest voor een andere aanpak dan in de GGZ. Het woord cliënt is verboden, we geloven in relatie, gelijkwaardigheid en doen. En nu gaan we met de vrouwen bouwen!

De Hadassa hoeve biedt aan acht jonge vrouwen een intensief traject aan. Jonge kwetsbare vrouwen die vaak door een turbulent verleden niet deel kunnen nemen aan de maatschappij. Vaak zijn het vrouwen die al heel wat jaren in de GGZ hebben rond gezworven en bevestigd zijn in hun psychische aandoening en de daarbij horende beperkingen.


Op de hoeve worden de vrouwen zeer intensief begeleid door een groep professionals en krijgen ze een kans om hun beperkingen even te laten liggen en te ontdekken dat ze nog steeds heel veel wel kunnen. Samen runnen we een theehuis aan het Pieterpad, onderhouden we een groot erf en terras en creëren we maandelijks creatieve ideeën die in de cadeauwinkel worden verkocht of via facebook te koop worden aangeboden.


Veel vrouwen groeien tijdens het traject als het gaat om hun zelfbeeld, waardoor ze gaan geloven in een nieuw leven. Overleven wordt eindelijk leven en er ontstaan dromen over een gelukkig zinvol zelfstandig leven. Trauma's worden nu wel aangepakt en de vrouwen gaan hard aan de slag met negatieve patronen die hen vaak al jaren lang tegenwerken. Voor dat toekomstige zelfstandige leven heeft de hoeve een nieuw concept ontwikkeld. We merken namelijk dat vanuit de 24 uurs-zorg naar 100% zelfstandig wonen een gat zit en daarom bouwen we op locatie een nieuw gebouw waar vrouwen kunnen laten oefenen in zelfstandigheid.


Dit bouwen doen we samen, dus ook de vrouwen werken mee. In plaats van ontvangen als hulpbehoevende vrouw, nemen ze verantwoordelijkheid. We stropen de mouwen op en gaan zelf aan de slag. Samen met professionals en vrijwilligers hopen we in het komende jaar onze nieuwe zorgvorm te realiseren. Daarnaast komen in datzelfde gebouw drie B&B kamers. Kamers die de vrouwen zelf gaan bedienen, zij gaan de B&B gasten ontvangen, zorgen voor het ontbijt en zijn verantwoordelijkheid voor het welzijn van de gasten. Het bijzondere is dat de B&B gasten samen leven in één en het zelfde gebouw. De vrouwen leren op deze manier samen te leven met "onbekende" mensen. Een stap die voor velen spannend is. Last but not least, de gelden die door de vrouwen worden verdiend met de B&B kamers, stromen 100% terug in de zorg, op deze manier dragen ze zelf bij aan de zorg voor hen zelf.


Samengevat, de hoeve is unieke plek voor een kwetsbare doelgroep. De vrouwen komen bij ons vanuit het gehele land en vaak krijgen we van hulpverleners terug dat ze zo graag meer van dergelijke initiatieven willen. Een plek waar tijd is om te groeien, het woord cliënt niet bestaat en we geloven dat werken vanuit je hart zo helend kan zijn.


Spreekt bovenstaande je aan, help dan mee om het gebouw af te bouwen. Zeker nu de Corona crisis zorgt voor minder sponseringen vanuit het bedrijfsleven en donaties vanuit fondsen. Daarnaast zijn geïnteresseerden van harte welkom op de hoeve, we vertellen je graag meer en staan open voor creatieve steun of sponsering!


website: www.hadassahoeve.nl

e-mail: [email protected]

tel: 0524-560965


€ 310 van € 50.000
0.6% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.