Anders   

Aangemaakt door :

Grijze Koppen Orkest Vleuten

Locatie:

Utrecht, Nederland

Het Grijze Koppen Orkest is een vrolijk makend, rakend, zelfvertrouwen-gevend en verbindend muziek-participatieproject voor ouderen. In 2014 opgezet door Fort van de Verbeelding. Verspreid over Nederland zijn sindsdien 26 orkesten gestart. Het grootste gedeelte daarvan heeft vele jaren bestaan of bestaat nog steeds. Op dit moment draaien er 7 Grijze Koppen Orkesten in Nederland waaronder het orkest in Vleuten/De Meern.


Na 3 periodes van subsidie staat Grijze Koppen Orkest Vleuten/De Meern nu op het punt om zelfstandig te worden, en daarbij hebben we jullie hulp nodig!


Allereerst een korte uitleg over wat het Grijze Koppen Orkest is:


Het is een laagdrempelig muziekproject en heeft tegelijkertijd een onverwacht hoge muzikale uitkomst. De deelnemers spelen op toegankelijke, speciaal voor de doelgroep ontwikkelde instrumenten.

Het repertoire bestaat uit liedjes van vroeger, vaak in een hedendaags jasje en liedjes uit diverse culturen, o.a. afhankelijk van de achtergronden van de deelnemers. Prachtig is het om de transformaties te zien die kunnen plaatsvinden, van somber en onzeker bij binnenkomst tot dansend de deur uit! Het leggen van contacten is ook makkelijker, er is een gezamenlijk doel en daarom al een aansluiting met anderen. Wekelijks wordt er met een vaste dirigent geoefend. Dit is een professionele musicus met een groot hart voor mensen.


Kortom, we hebben het over een muziekproject waarbij samen muziek maken zowel vrolijke en mooie muziek oplevert als saamhorigheid en sociale cohesie!


Grijze Koppen Orkest (GKO) Vleuten/De Meern:

Het extraatje van dit orkest is dat het een eigen bandje heeft, bestaande uit 6 muzikanten uit de wijk. Deze muzikanten zijn onderdeel van het orkest en begeleiden de liedjes op piano, gitaar, accordeon, percussie en djembe. Dit geeft een geweldige bedding aan het geheel en daarmee verhoging van de muziekvreugde voor alle deelnemers. Het orkest heeft op dit moment 20 leden, met meerdere geïnteresseerden op de wachtlijst. Vanwege de 1,5 m zijn we gebonden aan een maximum aantal personen in onze repetitieruimte. Hopelijk kunnen we in de loop van volgend jaar uitbreiden! Het wekelijkse uur muziek maken betekent veel voor mensen, ze komen er vrolijk en vol goede energie vandaan, en dat nemen ze mee de rest van de week in. Bovendien is het een op elkaar betrokken groep waardoor er naar elkaar wordt omgekeken. Als er bijvoorbeeld sprake is van ziekte is een kaartje snel geschreven en ook heuglijke feiten worden met elkaar gevierd.

De dirigent van Grijze Koppen Orkest Vleuten/De Meern is Fredrike de Winter – muzikant/workshopleider .


Deze crowdfundings actie is opgezet om er mede voor te zorgen dat GKO Vleuten/De Meern zelfstandig verder kan. De subsidie is gestopt, maar de orkestleden willen dolgraag door en het is opnieuw helder geworden hoe belangrijk voor veel mensen de deelname aan het Grijze Koppen Orkest is. Naast de contributie van de leden is er extra budget nodig voor het honorarium van de dirigent, de huur van de repetitieruimte en bijkomende kosten zoals kopieën en promotiemateriaal voor optredens. We hebben ongeveer € 2000,- per jaar nodig en hopen op deze manier geld in te zamelen voor de komende 2 jaar.


DOE JE MEE? We zijn blij met elk bedrag, groot of klein, de kracht van "samen"!!Kijk vooral even naar de bijgevoegde foto's en filmpjes om een beeld te krijgen van het speelplezier bij de orkestleden en de positieve energie die het spelen en deel uit maken van dit orkest, geeft!

€ 310 van € 4.000
7.8% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.