Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Autisme Digitaal

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Kun jij 25 euro missen om de informatie over autisme te verbeteren? Wij maken websites over autisme, bijvoorbeeld een website over autisme bij volwassenen. Ook geven we voorlichting, bijvoorbeeld over autisme en contact. Om onze begroting rond te krijgen hopen we voor het einde van 2019 300 euro op te halen.

Momenteel werken wij aan deze projecten:


Autismevriendelijk Nederland

Nederland is autismevriendelijk als er bewust en actief rekening wordt gehouden met de bijzondere behoeften van autisten. Dit project wil laten zien dat dit ideaal niet onhaalbaar is, maar concreet te realiseren.

Op de website Autismevriendelijk Nederland zijn inmiddels 244 artikelen te vinden over autisme bij volwassenen: behandelingen, bijverschijnselen, praktische vragen, films en series, boeken, en theorieën. Daarnaast geeft de website voorbeelden van autismevriendelijke initiatieven en tips bij het opstarten van zo'n initiatief.


Autisme en contact

Het doel van dit project is om professionals beter te informeren over hoe ze hun contact met cliënten met autisme kunnen vormgeven. Wat is handig om wel of niet te zeggen? Waar kun je rekening mee houden in je eigen gedrag? Hoe communiceer je effectief met mensen met autisme?

Concreet omvat het project het ontwikkelen van voorlichtingen en een website over autisme en contact. We baseren ons op interviews met zowel professionals als volwassenen met autisme. Ook raadplegen we relevante literatuur.


Autisme in Nederland

We bouwen we aan een overzicht van websites, organisaties en boeken die relevant zijn voor Nederlanders die geïnteresseerd zijn in autisme. Inmiddels bevat onze database 239 websites over autisme en 1000 Nederlandstalige boeken over autisme. Deze zijn binnenkort online te doorzoeken en door te bladeren.Met het complexer worden van het internet hebben zoekmachines de functie van linkpagina's grotendeels overgenomen. Toch blijven dit soort pagina's van belang. Voor mensen met autisme kunnen ze minder overprikkelend zijn dan zoeken. En ze maken een andere manier van zoeken mogelijk: je komt ook links tegen waar je zelf niet direct aan gedacht had om op te zoeken. Er zijn inmiddels meer dan 1000 Nederlandstalige boeken over autisme. Hierdoor is het lastig om een overzicht te krijgen van de beschikbare literatuur en snel te vinden wat je zoekt. Onze database helpt daarbij.€ 50 van € 300
16.7% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.