Voedsel   

Aangemaakt door :

Maurits Bruin

Locatie:

Wageningen, Nederland

De afgelopen 3 jaar zijn wij bezig geweest met verschillende onderzoekers, professoren en professionals van de Universiteit Wageningen. Ons doel is om een maaltijd te maken die echt gezond is per individu. In eerste instantie voor sporters, ouderen en zieken. We zijn er bijna, maar hiervoor hebben meer budget nodig

Beste mensen, 

3 jaar geleden begonnen wij met een start-up aan de Universiteit Wageningen. Samen met een team van 4 man wilde wij de wereld veranderen op gebied van voeding. Iedereen beweerde van alles en nog wat, maar echt gezonde voeding was nog steeds een raadsel. 

Is zuivel gezond voor je?

Waarom zitten er artificiële vitamines in mijn pak sinaasappelsap?

Waarom is ineens vlees ongezonder dan men dacht?


De voedingsindustrie leek een op hol geslagen markt die het welzijn van de mens niet meer in oog acht. Of wel?


Wij wilde hier iets aan doen. 


De afgelopen 3 jaar zijn wij bezig geweest met verschillende onderzoekers, professoren en professionals van de Universiteit Wageningen. Ons doel is om een maaltijd te maken die echt gezond is per individu. Wat voor de één gezond is, kan ongezond voor de ander zijn.


Om te snappen wat iemand nodig heeft, kijk je per individu en niet per gemiddelde waar de gezondheidsraad momenteel mee werkt. 

Hiervoor hebben wij verschillende methodes ontwikkeld om te bepalen wat iemand echt nodig heeft. Helaas lijkt het erop dat het project tot een halt wordt geroepen. De financiële middelen liggen helaas niet voor het oprapen en wij zouden heel graag doorgaan met dit project. 


Echt gezonde voeding creëren zonder toevoegingen op basis van echte groentes, fruit, granen en noten,  en dan exact wat iemand nodig heeft per dag. 

In eerste instantie willen wij dit aanbieden aan mensen die echt met hun gezondheid bezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde groep sporters. 


Zij hebben vaak een doelstelling voor ogen, zoals afvallen,  meer spierkracht, of een hogere vitaliteit.  Zij hebben een directe vraag naar voeding op maat om hun doelstellingen sneller te doen bereiken. 


Echter, onze werkelijk droom is veel groter dan dat. 

Momenteel is de gem. groente en fruit consumptie circa 131 gram per dag.  Wat eigenlijk meer dan 250 gram per dag zou moeten zijn.  Met name kinderen en ouderen zouden echt meer met gezonde voeding bezig moeten zijn. 


Te veel aan zout, verzadigde vetzuren en suikers hebben een enorme impact op iemands gezondheid in de langer termijn. 

Ook zieken zouden geholpen zijn met een gepersonaliseerde aanpak. Denk bijvoorbeeld aan sneller herstel door de juiste bouwstoffen op het juiste moment. 


Met gepersonaliseerde (betaalbare) makkelijk te bereiden maaltijden moet dit probleem echt uit de wereld verholpen worden. 

We zijn er bijna, maar hiervoor hebben wij wel budget nodig. Met het geld willen wij een bedrijf opzetten waarmee wij informatie delen over de opgedane kennis, en daarnaast echt gezonde voeding per individu kunnen aanbieden. Wetenschappelijk onderbouwd, zonder achterliggende lobby. Puur natuur!


Hopelijk kunnen jullie ons verder helpen met dit grote doel en de wereld een klein beetje helpen te verbeteren.  


€ 0 van € 15.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.