Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Stichting Geef om Gambia

Locatie:

, Gambia

Zo is het begonnen

2010De start
  • Start vrijwillergswerk van Karin in het ziekenhuis in Brufut en draaide daar de spreekuren mee met de verloskundige Marie Joof. Met dozen met hulpgoederen en medicijnen werd het ziekenhuis extra geholpen.
2013Het contact
  • We komen in contact met de stichting Elburg helpt Gambia, deze stichting had net een convenant gesloten met het ministerie van Volksgezondheid en zou een kliniek in het dorp Banyaka gaan bouwen. Omdat Karin in Gambia woonde werd gevraagd of zij tijdens de opbouw van de kliniek het managment wilde doen en als lokale adviseur wilde optreden namens hun stichting. Dit was een enorme uitdaging vooral omdat in de dorpjes in de bush de bevolking (lees mannen) nog erg conservatief zijn en een dame de dagelijkse leiding namens de stichting geven, was eigenlijk not done.. Een intensieve periode waarin we voor enorme uidagingen hebben gestaan brak aan.
2014Opening kliniek
  • Op 5 april 2014 is de kliniek officeel geopend en kwam er voor de bevolking van Banyaka en7 omliggende dorpen, gezondheidszorg dichtbij huis en was het niet meer nodig om 1.5 uur te lopen om medische zorg te krijgen. Stichting Elburg heeft er huisvesting voor de staf, een kraamkliniek een laboratorium een solarsysteem en een borehole bijgebouwd en in 2020 is er een consultatie ruimte extra bijgebouwd voor de spreekuren voor moeders en baby’s. Het sterfte cijfer van pasgeborne is hierdoor 70% verlaagd!
2021De overdracht
  • Op 1 januari 2021 is de kliniek officeel overgedragen aan de overheid en draait de kliniek volledig op locale profesionals. Een geweldig mooi en geslaagd project!


€ 530

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.