Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Stichting Geef om Gryteke

Locatie:

Augustinusga, Nederland

Stop de MS van Gryteke - crowdfunding stamceltransplantatie


Ik ben Gryteke Schievink en ik heb je hulp nodig! Lees hieronder mijn verhaal en help mee om


€ 60.000, - bij elkaar te krijgen. Dat bedrag heb ik nodig voor een behandeling in het buitenland.


De tijd dringt….


Dit is in het kort mijn verhaal


Wie ben ik?


Ik ben Gryteke, 32 jaar en woonachtig in Reahel (een buurtschapje in de gemeente Achtkarspelen) samen met mijn hond, twee katten en pony. Ik ben geboren in Leeuwarden, maar woon hier al mijn hele leven ‘oost west, thuis best’.


De rollercoaster


Sinds 7 jaar weet ik dat de ziekte MS (Multiple Sclerosis) heb, een slopende ziekte die gestopt kan en moet worden!


Als tiener kampte ik al met erge vermoeidheid, maar dat werd door de huisarts op een restant van de ziekte van Pfeiffer gegooid. In 2015 kreeg ik een auto-ongeluk. En bleef last van mijn nek houden. Dus huisarts, verwijzing naar de neuroloog. Vervolgens een MRI. Hier bleek al iets niet te kloppen, want MRI van 30 min. werd 2,5 uur. 2 weken later kwam ik bij de neuroloog voor de uitslag en in plaats van een beknelde zenuw werd het de diagnose MS (Multiple Sclerose). Ik was toen 25 jaar. Mijn leven veranderde in de loop der jaren volledig. MS heeft steeds meer van mijn zelfstandigheid afgepakt.


Ik ben nu 32 jaar en ik werk nog volledig als Cloud consultant. Ik ben heel blij, dat ik al studeerde voor een kantoorbaan toen ik de diagnose kreeg. Maar ook al werk ik veel thuis, mijn energie laat mij steeds vaker in de steek. Met name het laatste jaar ben ik erg achteruitgegaan.

Ik had al uitval linker onderbeen. Nu ook rechtervoet. Aansturing beide handen is niet meer optimaal. Dus alle belangrijke ledematen. Ik ben nog jong en heb juist deze tijd extra nodig om wat op te kunnen bouwen en zo lang mogelijk te kunnen blijven werken


Ik heb 4 jaar medicatie gehad met de naam Aubagio, maar die werkte in 2020 niet meer. Hierna andere medicatie geprobeerd, genaamd Ocrevus. En voor mijn gevoel was dit olie op het vuur, want mijn MS is het afgelopen jaar verergerd.

Nu kreeg ik weer de keuze uit 2 andere soorten medicatie, mogelijke bijwerkingen waren herseninfectie of huidkanker. Ik heb al genoeg familie aan kanker verloren.

Ik wil leven en levenskwaliteit hebben!


Vandaar nu deze stap! 78% van de MS-patiënten slaagt in het buitenland met stamceltransplantatie!

Deze behandeling kan de MS stoppen. Er zijn al veel Nederlandse MS-patiënten die deze behandeling met succes hebben ondergaan in Mexico, Rusland of India. De stamceltransplantatie kost € 55.000, -, maar wordt niet vergoed door de zorgverzekering.


De hoeveelheid laesies in mijn hersenen en ruggenmerg liegen er niet om. Als er niets gebeurt, zal blijvende invaliditeit snel volgen. Stamceltransplantatie is hiervoor dé enige oplossing!


Mijn toekomst


‘de wereld zien’

Ik heb, naast beter worden, één héél grote wens, de wereld verkennen!! Elke mogelijke vakantie een andere cultuur ervaren en een ander stukje van de wereld zien is wonderbaarlijk. En er valt nog zoveel te zien, te ervaren, dit gevoel en de vrijheid zou ik nog graag wat langer willen ervaren.


Op 24 oktober word ik verwacht in Puebla, Mexico voor de start met het aHSCT behandeltraject. Mijn laatste én enige optie… Daarom moet er nú wat gebeuren daar heb ik jullie hulp hard bij nodig! Zodat ik mijn leven kan voortzetten op de manier zoals ik het graag wil, mobiel, actief en vooral zonder actieve MS!


Wat zou jij doen? Als je weet dat er een oplossing is, maar dit niet mogelijk is in Nederland.

En dit je laatste kans is.....


Help jij mee dit te realiseren?


Help jij mee om het bedrag van €60.000, - zo snel mogelijk bij elkaar te krijgen?


Doneer dan wat je missen kan.


Bedankt!

Gryteke


Wil je meer weten www.geefomgryteke.nl

€ 14.100 van € 60.000
23.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.