Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Paula Snijders

Locatie:

Maastricht, Nederland

Dementie is een ziekte die gepaard gaat met gedragsveranderingen en cognitieve achteruitgang op meerdere vlakken. elijk van mantelzorg. Dit is onbetaalde zorg door een naaste van de persoon met dementie, zoals een familielid, vriend of buur. Mantelzorg kan gepaard gaan met goede ervaringen, zoals een goede relatie met de persoon met dementie. Maar mantelzorg kan ook heel zwaar zijn voor de mantelzorger. Het zorgen voor iemand met dementie gaat vaak gepaard met overbelasting, depressieve symptomen, slaapgebrek en financiële problemen voor de mantelzorger. Door de huidige corona crisis is het nog moeilijker geworden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers om toegang te krijgen tot de zorg die ze nodig hebben. Mantelzorgers geven aan dat ze zwaar behoefte hebben aan andere ondersteuningsmogelijkheden.


Partner in Balans (www.partnerinbalans.nl) is een online interventie voor mantelzorgers van mensen met dementie. Partner in Balans helpt mantelzorgers om te gaan met hun nieuwe rol als mantelzorgers, met behulp van video’s, opdrachten en tips van lotgenoten. Hierbij worden ze online ondersteund door een coach. De mantelzorgers kiezen, samen met hun coach, een aantal modules die voor hun unieke situatie belangrijk zijn, bijvoorbeeld modules rondom communicatie, balans in activiteiten en intimiteit en seksualiteit. Onderzoek van Alzheimer Centrum Limburg heeft aangetoond dat Partner in Balans positieve effecten heeft voor de mantelzorger, zoals een verhoogde kwaliteit van leven na het volgen van de cursus.


Doneer, en help mantelzorgers van mensen met dementie aan een veilige ondersteuning op afstand

Wil je een mantelzorger helpen om een goede start te maken in hun zorgtraject voor iemand met dementie? Doneer dan een bedrag naar keuze, dat direct naar de aanschafprijs voor Partner in Balans gaat. Voor € 250, - kan een mantelzorger de gehele cursus volgen,. Alle beetjes helpen! Bedragen, groot en klein, zijn welkom. Hierdoor kunnen we mantelzorgers helpen die anders geen toegang hebben tot meer zorg en/of andere psychologische ondersteuning.

€ 0 van € 10.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.