Educatie   

Aangemaakt door :

Fondation Mabea

Locatie:

Abidjan, Côte d'Ivoire

De MABEA FOUNDATION, niet-gouvernementele organisatie voor humanitaire hulp, apolitiek en non-profit, bestaat officieel sinds 2015. Missies

- Ouders bewust maken van de noodzaak van scholing voor jonge jongens en vooral jonge meisjes

- Kansarme bevolkingsgroepen dezelfde voordelen bieden als anderen voor een succesvolle sociale integratie.

- Hoop geven aan kansarme bevolkingsgroepen door hulp aan kinderen

doelen

- Scholing van kansarme meisjes en jongens zonder onderscheid naar herkomst, nationaliteit of regio.

- De uitvoering van elke actie die kan leiden tot het academische succes van jonge meisjes en jongens in moeilijke situaties


Stichting Mabea is een initiatief van de kinderen van Mabea. Tijdens haar leven heeft mevrouw Mabea inderdaad bijgedragen aan het onderwijs en de zorg voor veel kinderen, vooral jonge meisjes uit arme en kansarme gezinnen.

Om de acties van hun overleden vader voort te zetten, hebben zijn kinderen sinds 2008 hun krachten gebundeld met de hulp van enkele vrienden om deze stichting op te richten. Het doel is enerzijds de nagedachtenis van hun moeder te eren en anderzijds haar sociale acties ten gunste van de kansarme groepen in het algemeen en de leerplichtige kinderen in het bijzonder te bestendigen.

€ 0 van € 3.000
0% gefinancierd
142 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.