Vluchtelingenhulp   

Aangemaakt door :

Stichting Stiewer

Locatie:

Netherlands, Netherlands

In Nederland komen veel te veel vluchtelingen vast te zitten in het socialezekerheidsstelsel. Ze worden depressief als ze geen baan vinden. In hun thuisland (Syrië, Afghanistan, Iran, Ethiopië) zouden ze een bedrijf beginnen, zoals een winkel of een bezorgdienst. In Nederland hebben ze echter enkele problemen om een bedrijf te starten:

  1. Taal: de Vluchtelingenhulporganisatie levert een grote inspanning om vluchtelingen op een basisniveau ("NT2") te krijgen;
  2. Informatie: de officiële instellingen (Kamer van Koophandel, Belastingdienst) laten het erg complex lijken en informeren op een veel te hoog niveau Nederlands. Informatie in de Engelse taal is erg compact en beantwoordt niet de juiste vragen;
  3. Tooling: het schrijven van een businessplan is vrij moeilijk, het bijhouden van uw administratie is erg moeilijk.


Om dit probleem op te lossen, ontwikkelen we een toolbox met:

  1. Inspiratie: voorbeelden van andere startende ondernemers;
  2. Informatie: alles wat u moet weten op NT2-taalniveau;
  3. Tools: een businessplan-generator en een eenvoudig administratieblad.


De businessplan-generator is uniek in de wereld. We zullen 50 eenvoudige vragen stellen en op de achtergrond wordt een businessplan gegenereerd in Word. Met dit plan kan de startende vluchteling zijn jobcoach aanspreken (we werken samen met de National Refugee Help Organisation).


Dit zal revolutionair zijn. We investeren zelf € 10.000, maar hebben nog steeds een groot bedrag nodig om de webontwikkelaars en vertalers te betalen. Doneer alstublieft, zodat we aan dit mooie plan kunnen beginnen.


De complete toolbox maken om Nederlandse vluchtelingen te helpen een eigen bedrijf te starten. Inclusief een unieke online businessplan-generator.
€ 0 van € 37.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.