Maatschappij   

Aangemaakt door :

Freya

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Freya, de onafhankelijke vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, wil een online platform ontwikkelen voor mensen die ongewenst kinderloos zijn. Met dit platform willen we mensen een omgeving bieden waar ze steun, herkenning, inspirerende verhalen én waardevolle tips vinden over het leven zonder kinderen. Een leven dat zo anders is dan gehoopt.


Geen standaard begeleiding na fertiliteitstraject

Nadat het behandeltraject stopt, slaan letterlijk en figuurlijk deuren dicht. Er is geen standaard begeleiding, er wordt geen standaard hulp geboden. Terwijl de toekomst er compleet anders uitziet dan gehoopt. Dit vergt aanpassing en vaak volgt een (intensief) rouwproces. Een proces waar nog te weinig aandacht voor is.


Regie terugnemen

Met het online platform willen we mannen en vrouwen tools aanreiken waarmee ze het verdriet om de kinderloosheid kunnen integreren in hun leven en daarmee zingeving en kwaliteit van leven terugkrijgen. Ze moeten de regie over hun leven terugnemen. Niet door het gemis weg te stoppen, maar door een ‘gezonde’ manier te vinden om dit verdriet te doorleven en de blik (weer) op de toekomst te kunnen richten.


Omgeving

Mensen die ongewenst kinderloos blijven, dragen een groot verdriet met zich mee. In hun omgeving is het vaak echter oorverdovend stil rondom dit verdriet. In onze maatschappij is een gezin met kinderen nog steeds de norm. Voor de buitenwereld kan het moeilijk zijn de omvang en allesomvattendheid van het verdriet te begrijpen. Je wordt geen vader/moeder, maar ook geen opa/oma. Je mist belangrijke mijlpalen die door mensen met kinderen worden gekenmerkt als de belangrijkste in hun leven. Dit gemis heeft (levenslang) invloed op allerlei uiteenlopende aspecten in je leven. Op ons online platform willen we erkenning geven aan de gevoelens, maar ook handvatten bieden om hiermee om te gaan.


Donaties

De komst van het platform is hard nodig. Het is een belangrijke en waardevolle aanvulling op het aanbod dat Freya biedt voor deze groep. De mensen voor wie we dit willen bouwen – vrouwen en mannen met een onvervulde kinderwens – verdienen het. Lang genoeg is dit thema onderbelicht gebleven; het wordt tijd dat mensen uit de schaduw kunnen stappen en terecht kunnen op een plek die speciaal voor hen is ingericht.

Om dit platform te kunnen realiseren, hebben we geld nodig. Iedere donatie – groot of klein – is welkom!


Documentaire “Heb je kinderen”

Op maandag 9 december 2019 werd de documentaire “Heb je kinderen” van Ines ten Berge uitgezonden op NPO2. Dit prachtige document toont in alle rauwheid en eerlijkheid hoe het is om kinderloos te zijn. Enkele thema’s schreeuwen wat ons betreft om (welverdiende!) aandacht. Hieronder vind je de trailer van de documentaire (YouTube) Als je de volledige documentaire wilt bekijken, kan dat hier: https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2019/december/heb-jij-kinderen.html

€ 666
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.