Dieren   

Aangemaakt door :

Lisa van Roozendaal

Locatie:

, Zimbabwe

Wilt u ooit nog op Safari in Afrika? The big 5 in het wild zien? Ik wel en ik gun de volgende generaties deze kans ook! Dus laten we samen strijden voor het beschermen van het Afrikaans wild. Non profit organisaties zoals Imire en Free To Be Wild zetten zich belangeloos in voor de toekomst van Zimbabwe's wildlife.

Mijn naam is Lisa van Roozendaal en ik ben Miss Culture Benelux 2020. 


Tijdens mijn reis door Zimbabwe in Mei zal ik twee Wild Life Sanctuaries bezoeken genaamd: Free To Be Wild en Imire.


Free To Be Wild: is een non profit organisatie dat voornamelijk primaten opvangt. In Zimbabwe worden met regelmaat apen doodgeschoten door boeren om de oogst te beschermen. Dit is een aanslag op de lokale apen populatie en zonder hulp zouden vele (vooral jonge) apen het niet overleven. Free To Be Wild is zeer succesvol in het rehabiliteren van primaten. De data suggereert dat 97% van de primaten opgevangen door Free To Be Wild uiteindelijk weer succesvol worden terug geplaatst in de natuur


Imire: is een neushoorn en olifanten opvang. Door het jaren lange gevecht tegen stropers zijn de hoeveelheden wilde neushoorns en olifanten flink geslonken in vele Afrikaanse landen waaronder Zimbabwe. Imire is vastberaden Zimbabwe ’s natuurlijke erfgoed te beschermen voor de volgende generaties. Zij doen dit doormiddel van educatie, het verbinden van lokale gemeenschappen, conservatie inspanningen en eco toerisme. 


Beide organisaties hebben vrijwilligers projecten en ik zal deze in Mei bezoeken. Dit doe ik zodat ik mijn ervaringen met een ruim publiek kan delen. Om vervolgens zoveel mogelijk mensen te inspireren zich in te zetten voor natuur behoud wereldwijd. Ondanks dat Apen, Olifanten en Neushoorns misschien ver van u af liggen, heeft hun bestaan wel degelijk impact op uw omgeving. Vergeet niet dat alle participanten in een ecosysteem cruciaal zijn. Als u de Aarde als een groot ecosysteem ziet, is het enkel logica dat ook Afrikaans wild essentieel is in de balans van uw ecosysteem. 


Als binnenkomer zou ik ontzettend graag steun vanuit de Benelux aanbieden aan beide organisaties.

U kunt mij hierbij helpen door een klein bedrag te doneren. Samen maken we het verschil en kunnen we voor grote positieve verandering zorgen. Helpt u mij bij het redden van het Afrikaans wild?Lisa van Roozendaal

€ 1.000 Doelbedrag
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.