Noodhulp   

Aangemaakt door :

Amara Foundation

Locatie:

, Kenia

Corona houd ons allen bezig. Ook in Kenia hebben vele mensen het zwaar. Om onze Amara familie in Kisumu te helpen hebben we concrete plannen gemaakt en we zijn inmiddels gestart met financiële ondersteuning zodat er voedsel gekocht kan worden. Voor €20,- steunt u 1 gezin voor 1 maand met een voedselpakket.

Amara Foundation werkt in Kisumu district in Kenia en hebben vier projecten. Hieronder de vier projecten in het kort:

Het eerste project is Zorg waarbinnen we ondersteuning bieden aan het terugplaatsen van kinderen in een gezinssituatie. Natuurlijk worden de kinderen in de crisisopvang ook goed verzorgd en voorzien van voeding, kleding en scholing. Na integratie bij familie, worden deze families gevolgd, zodat de kinderen een goede toekomst hebben. Project Therapie is het tweede project, waarbij gehandicapte kinderen worden geholpen met therapie, hulpmiddelen, vervoerskosten en scholing. Binnen het derde project Sport wordt een voetbalclub Urusi uit een sloppenwijk van Kisumu ondersteund met competitiegeld, kleding, schoeisel en voetballen. Het doel van dit project is dat de kinderen van straat zijn en op een positieve, sportieve manier met groepsvorming bezig zijn. Het laatste project is Hulp aan individuen waarbinnen de stichting mensen helpt die ze via de andere projecten kent. Deze mensen dienen een ondernemingsplan in en krijgen een lening als het plan goedgekeurd is. Daarbij kunt u denken aan een eigen lasbedrijf, een friet kiosk, een markthandel of een naaiatelier.


In deze moeilijke tijd van lockdown door COVID-19 heeft iedereen het zwaar. Dierbaren ontvallen ons of we kunnen hen ineens moeilijk bezoeken. We maken ons zorgen over familie en vrienden qua gezondheid en werk.

Ook in Kenia hebben vele mensen het zwaar. Een lockdown zoals nu in Kenia plaatsvindt betekent geen werk en geen werk betekent automatisch geen inkomen. Daarbij zijn, net als in Nederland, ook daar de scholen gesloten en hebben de ouders ineens meer monden te voeden, omdat veel kinderen normaal naar een kostschool gaan. De Keniaanse overheid doet er van alles aan om de mensen binnen te houden en hen in te lichten over de corona maatregelen, maar er is totaal geen financieel vangnet. Vele mensen lijden daardoor honger.

De afgelopen weken hebben we als bestuur van Amara contact gehad met onze mensen in Kenia en hebben we regelmatig gesproken over wat we kunnen doen voor “onze Amara familie” in Kisumu. Natuurlijk willen wij de mensen van al de projecten helpen.

We hebben concrete plannen gemaakt en we zijn inmiddels gestart met financiële ondersteuning zodat er voedsel gekocht kan worden. 

Onze Amara familie in Kisumu kan uw hulp goed gebruiken!

Voor €20,- steunt u 1 gezin voor 1 maand met een voedselpakket. Natuurlijk zijn alle bedragen meer dan welkom!


Meer informatie is te vinden op: www.amarafoundation.org


€ 2.352 van € 6.000
39.2% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.