Vrouwenemancipatie   

Aangemaakt door :

DEAL Foundation

Locatie:

, Cambodja

DEAL Foundation help kansarme vrouwen in Zambia, Tanzania en Cambodja om een eigen onderneming opzetten en onderhouden. Zo kunnen ze economisch onafhankelijk worden en zorg dragen voor hun familie. In 2019 hebben we een nieuw project gestart in een dorpje bij Siem Reap in Cambodja. De 31 vrouwen beschikken over uiteenlopende bedrijfjes om in hun levensonderhoud te voorzien, maar de meesten verbouwen rijst of groente op het land. Dit jaar is er in het regenseizoen hele heftige regen gevallen in Cambodja waardoor het dorpje helemaal is overstroomd. Hierdoor is een groot deel van de rijstoogst mislukt, zijn ook bijna alle kippen doodgegaan en zijn er veel groentetuinen verwoest. De vrouwen hebben het nu dus extra moeilijk om aan eten en geld te komen. Zij hebben dan ook gevraagd of wij hun in deze moeilijke tijden financieel kunnen steunen. Dankzij uw bijdrage kunnen de vrouwen niet alleen nu eten kopen, maar ook nieuwe rijstzaadjes kopen voor de toekomst en extra trainingen krijgen om weer op gang te komen!!


Alvast hartelijk dank voor uw hulp en fijne feestdagen toegewenst van het het hele DEAL team en van de vrouwen in Cambodja!


Voor meer informatie: www.dealfoundation.nl/projecten/cambodja of [email protected]!


€ 500 Doelbedrag

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.