Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Centre Fiers & Forts

Locatie:

Tamesluht, Morocco

Het Centre Fiers & Forts in Tamesloht, een klein dorpje buiten Marrakech/Marokko, is in 2004 opgericht om kansarme kinderen die gevaar lopen te bedelen, prostitueren en geweld te ontvluchten een toevluchtsoord. Seculier en niet-politiek, het Centre Fiers & Forts ondersteunt de kinderen door …


- ze op het goede spoor zetten voor een veilig leven weg van de straat

- ze hun zelfvertrouwen teruggeven en hun sociale vaardigheden en onafhankelijkheid ontwikkelen

- hen voorbereiden op het invoeren van het klassieke onderwijssysteem

- hen helpen een wettelijk bestaan te verkrijgen

- het aanbieden van beroepsopleidingen aan tieners

- het verlenen van alle medische en tandheelkundige zorg (de tandartspraktijk in het centrum staat open voor alle Tamesloht-kinderen)


Het Centre Fiers & Forts verwelkomt al 17 jaar kinderen. Sommigen zijn nu adolescenten die een nieuwe fase in hun leven zijn ingegaan waar ze autonomie, verantwoordelijkheidsgevoel en burgerschap leren. Om de volwassenen alle kansen te geven om succesvolle volwassenen te worden die hun plek in de samenleving vinden, werd een nieuw project geboren: het “Maison Fiers & Forts” (maison = huis).


Het doel is om de ondersteuning aan te passen aan deze specifieke leeftijdsgroep en om de adolescenten een professionele opleiding aan te bieden tot ze sociaal en economisch onafhankelijk worden. Het Maison zal in de buurt van het centrum worden gebouwd en de band met de adolescenten die door de jaren heen is gecreëerd en gekoesterd, behouden blijven.


Vanaf vandaag zijn de aankoop van de grond en de constructie van de ommuring afgerond. Nu zoekt het Centre Fiers & Forts financiële steun voor een bedrag van 150.000€ om de eerste slaapzalen, een keuken/restaurant, twee atelierruimtes, alle elektrische en sanitaire installaties en de tuin te financieren. De constructies respecteren de milieuaspecten (keuze van materialen, behoud van bomen) en de Marokkaanse architecturale traditie.


https://www.eijkmanstichting.nl/

www.fiersetforts.org

€ 3.315

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.