Educatie   

Aangemaakt door :

Stichting Leweza

Locatie:

Zuid-Afrika, Zuid-Afrika

Help ons!

Meer dan 800 kansarme jongeren in Zuid-Afrika hebben de afgelopen jaren een vakopleiding kunnen volgen. Hierdoor konden zij voor zichzelf en hun familie zorgen. Maar nu worden de jongeren van de Skills Academy ‘Reach Make IT!’ zwaar getroffen door de Corona crisis. Help ons daarom het mooie werk daar voort te zetten!


Stichting Leweza (Leerwerkplaats Zuid-Afrika), www.leweza.nl

Een perfect LinkedIn-profiel: hoe doe ik dat? | Netwerken en solliciteren |  Kom in actie | Allesuitjezelf.nl Facebook - Meld je aan of registreer je karwei • Instagram photos and videos


Vakscholing is dé sleutel tot armoedebestrijding!


Benjamin (cursist): “You’re the one that make things happen”


Stichting Leweza biedt middels opleidingsinstituut RMI (‘Reach Make It!’) in Zuid-Afrika vakscholing aan kansarme jongeren uit de townships bij Kaapstad. Zuid-Afrikaanse docenten leiden hen op tot lasser, loodgieter en kinderverzorgster en helpen bij het vinden van werk. En met succes!


Na de lockdown zijn in september de opleidingen weer voorzichtig begonnen. Maar door de economische schade door de Corona crisis is de armoede enorm vergroot: cursisten komen met een lege maag naar de les, er is nauwelijks of geen geld meer voor reis en opleiding. RMI heeft nu geen inkomsten, terwijl de kosten doorlopen! Om de huidige situatie te kunnen overleven is nu geld nodig:


Voor de komende drie maanden:

Covid-Beschermmiddelen 500 euro

Tegemoetkoming in de kosten van woon-werkverkeer 750 euro

Eén eenvoudige maaltijd per dag 500 euro

Bijdrage in de opleidingskosten 4000 euro

Totaal 5750 euro


De toekomstverwachtingen zijn goed: er is veel belangstelling van jongeren voor de leerwerk trajecten en de huidige samenwerking met lokale bedrijven, biedt nieuwe kansen.


Help Leweza de Covid crisis door! Geef ons het zetje om door te kunnen gaan met het opleiden van deze kansarme jongeren. Met uw gift kunnen we deze moeilijke periode overbruggen!


€ 1.885 van € 5.750
32.8% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.