Voedsel   

Aangemaakt door :

Justin Schiltman

Locatie:

Harare, Zimbabwe

Mijn naam is Justin Schiltman, een 21 jarige student uit Nederland. Doordat ik zag wat de impact van de lockdown was op de van dag tot dag levende mensen hier kon ik niet ander dan deze campagne op te zetten. Met een donatie van slechts 10 euro kan een klein Zimbabwaans gezin een hele maand eten.

Veel regels rondom de corona uitbraak in Zimbabwe zijn nu langzaam aan het versoepelen maar het leven lijkt niet terug te keren naar hoe het was voor corona. De strenge lockdown die maandenlang heeft geduurd heeft enorm veel schade aangericht. Voor alles zo vreselijk misging was de Zimbabwaanse economie al erg slecht met ruim 90% werkeloosheid en als maar stijgende prijzen van voedsel, water en andere basisvoorzieningen. De meeste mensen verdienen een hongerloon door dingen zoals groente, vis of kleding op straat te verkopen. Deze mensen slagen er op de een of andere manier toch al jaren in om voor hun gezin te zorgen. Helaas is dat nu allemaal anders. Sinds de corona lockdown lopen hun zaakjes veel minder goed dan voorheen en moeten ze hun kinderen vaak met een lege maag naar bed sturen.

Ouderen en gehandicapten die normaal gesproken door de community ondersteund werden moeten nu voor zichzelf zorgen omdat er simpelweg niks over is om aan hun te schenken. De honger die er nu heerst dreigt veel meer schade aan te richten dan corona ooit had kunnen doen. 


Met een donatie van maar €10 kunnen wij een klein gezin met voedsel voor een maand voorzien.

Tot nu toe is het gelukt om meer dan 500 gezinnen te helpen! (Foto’s vind u op mijn Facebook - Justin Schiltman)

 

Help ons met leven redden!


Mijn naam is Justin Schiltman. Ik ben een 22 jaar oude student uit Nederland en ben gedurende 5 maanden in Zimbabwe gebleven (februari tot juli). Doordat ik zag wat de impact van de lockdown was op de van dag tot dag levende mensen hier kon ik niet ander dan deze campagne op te zetten. Door het voedsel verzameld met deze campagne ben ik in staat om toestemming van de overheid te krijgen om het te vervoeren en aan de mensen die het echt nodig hebben uit te delen. Op dit moment ben ik in Nederland maar mijn vriendin (Zimbabwaans) is nog wel in Zimbabwe. Zij zal het voedsel uitdelen en foto’s maken. Waarschijnlijk ga ik zelf ook snel weer terug zodat ik er weer persoonlijk bij kan zijn. 


Contacteer mij via [email protected] voor alle vragen of suggesties die je

hebt.

€ 5.314

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.