Aangemaakt door :

Favela United Foundation

Locatie:

, Mozambique

Verbonden aan:

Motivatie

Kom samen met ons in actie voor kinderen in Mozambique die zich in uitdagende levenssituaties bevinden door ze een TIKKI€ vooruit te geven met een donatie & dit bericht te DELEN. Ons doel is om samen met jullie €5000 op te halen, zodat een nieuwe groep straatkinderen kan aansluiten in onze projecten. Favela United gebruikt de kracht van voetbal om straatkinderen en jongeren uit de sloppenwijken van Mozambique, een veilig plek te geven en de essentiële skills, kennis en hulpmiddelen om een betere toekomst te kunnen creëren.


Wie zijn wij

Favela United is een non-profit organisatie die zich met name richt op kinderen & jongeren van sociaal maatschappelijk uitgesloten en vaak gewelddadige favela’s (sloppenwijken) van Mozambique, Afrika. De Stichting is opgericht in 2014 en heeft als doel de jeugd te inspireren en de mogelijkheid te bieden een betere toekomst voor zichzelf en hun wijk te creëren middels voetbal & educatie projecten. Met nadruk op de meest ‘kwetsbare doelgroep jongeren’ die zich in uitdagende levenssituaties bevinden.


Wat doen wij

Met Favela United zetten wij ons in voor een eerlijke toekomst voor ieder kind, door ze te omarmen en ze mee te laten doen aan onze sport en educatie activiteiten . Met als focus straat kinderen en kinderen uit sociaal maatschappelijk uitgesloten wijken sociaal te betrekken en het geven van een gelijke kans. Daarnaast leiden wij jongeren op tot sport coaches. Favela United inspireert en creëert lokale “Change Makers” (verschilmakers) voor een nieuwe generatie jongeren uit deze wijken.


Waarom wij dit doen

Mozambique blijft een van de armste landen ter wereld en de inkomensverdeling blijft zeer ongelijk. Dit contrast is vooral sterk zichtbaar wanneer u vanuit het midden van de stad naar de Bairros (de sloppenwijken) van Maputo reist. Mensen worstelen om zelfs hun meest elementaire behoeften te dekken, zoals stromend water, goede sanitaire voorzieningen en regelmatige toegang tot voedsel. Het leven is hard en kansen zijn beperkt in deze bairro’s van Mozambique, nog meer voor kinderen. Ouders vinden het moeilijk om voor hun kinderen te zorgen en hen kansen te geven om te bloeien. Gebrek aan opleiding beperkt hun kansen nog verder. In de sloppenwijken van Maputo, zoals bairro da Polana Caniço, groeien veel kinderen op rond (huiselijk) geweld. Meisjes worden geconfronteerd met nog grotere obstakels – het aantal meisjes dat naar de lagere school gaat, neemt af met elke hogere graad. Kinderen uit de Bairro lijden vaak aan marginalisering en stigmatisering vanwege hun waargenomen minderwaardigheid in de samenleving.

 

Hoe wij dit doen

Favela united werkt met deze meest kwetsbare kinderen van onze samenleving en gebruikt voetbal als hulpmiddel om sociale verandering te stimuleren, van jeugdleiderschap tot gendergelijkheid en van employability tot geweldpreventie. Ons voetbalprogramma verenigt straatkinderen en kinderen uit verschillende gemarginaliseerde wijken. Deze jongeren groeien vaak op in een onstabiele omgeving, met zeer beperkte training en ontwikkelingsmogelijkheden.  Stichting Favela United organiseert dagelijkse voetbal activiteiten en wekelijkse educatieve workshops samen met onze lokale partnerorganisaties over Life skills-educatie, jeugdleiderschap, ondernemerschap, gezondheid & SRHR-educatie en milieubewustzijn. We bieden deze jongeren de essentiële vaardigheden, educatie en hulpmiddelen krijgen zodat ze Champions van hun eigen toekomst kunnen worden.

 

 

Onze Activiteiten

 • Wij organiseren dagelijks voetbal activiteiten en Life Skills trainingen voor zo’n 250 kinderen en jongeren uit de wijken waar we in werken.
 • Wij Coachen/mentoren jongeren en creëren een vertrouwensband met de familie.
 • Wij werken nauw samen met de scholen van de jongeren en monitoren hun persoonlijke ontwikkelingen binnen en buiten het veld. Daarnaast proberen we Drop-outs terug de schoolbanken in te krijgen.
 • We geven educatieve workshops met een sterke focus op presenteren, leiderschap en ondernemen.
 • We organiseren sportevenementen waarbij iedereen welkom is en mee mag doen, zoals de: “Inclusive Football World Cup”https://www.favela-united.com/iwc2018/DONEER NU of start een actie

Kom in actie voor Favela United. Je kunt zelf gemakkelijk een eigen actie starten en geld inzamelen. Deel gemakkelijk onze doneer link in jouw netwerk en laat jou vrienden een TIKKIE terug geven. Organiseer een benefietwedstrijd, bak een taart, doe een voetbal marathon, verzamel lege flessen: het maakt niet uit wat je doet want elke actie, groot en klein, is voor ons waardevol. Wat je ook kiest, we helpen je graag op weg met advies, middelen en morele steun. Neem voor meer informatie contact met ons op via [email protected]

 


Stichting Favela United steunen met je bedrijf? TOON JE MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID

Als jouw bedrijf of organisatie maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, dan biedt een samenwerking met Favela United uitstekende mogelijkheden om dit uit te dragen. We zijn altijd op zoek naar duurzame, structurele samenwerkingen met partners zodat we gezamenlijk de meeste impact kunnen maken. Dankzij een partnership met Favela United laat je zien dat jij met jouw bedrijf kwetsbare kinderen in Africa niet buitenspel zet en maak je samen met ons het verschil. Bovendien zijn jouw giften fiscaal aftrekbaar en zijn er super gave partnerships-voordelen. Neem contact met ons op via [email protected]

 

 


Onze kracht

De kracht van onze stichting is dat we samenwerken met lokale coaches die in hun eigen wijk trainen en jongeren begeleiden. Deze coaches spelen een cruciale rol op de projecten, omdat deze groep zelf ook woonachtig zijn in de wijken. Favela United is nog een kleine organisatie maar met zeer effectieve, dynamische en impactvolle projecten. Favela United kan rekenen op een stabiele groep van lokale en internationale vrijwilligers die bijdragen met man uren en kennis. Daardoor komt elke gedoneerde euro direct ten goede aan de onze projecten en kinderen.

 • Training materialen
 • Workshops materialen
 • School spullen
 • Maaltijden
 • Trainingskleding
 • Bijdrage community coaches
 • +………


 

Onze impact

Sinds 2016 heeft de Stichting Favela United in Mozambique een sterk voetbal en educatie programma ontwikkeld en in stand gehouden, dat het leven van honderden kinderen en jongeren van onze doelgroep uit de maputo provincie positief heeft beïnvloed. We hebben bewijsbare resultaten behaald  in het maken van een positieve verandering in de wijken waarin we werken door voetbal te gebruiken als een hulpmiddel om sociale verandering te stimuleren. Wij geloven in, het maken van een wereldwijde verandering begint met lokale impact.

 

Over de laatste jaren

We hebben onze impact op de velden zien groeien. We hebben een sterk netwerk van lokale partnerorganisaties opgezet waarmee we wekelijks samenwerken in het educatieprogramma ‘Life Captains’. Ook heeft het ons laten zien wat de impact van voetbal kan hebben wereldwijd. Met onze dagelijkse en jaarlijkse activiteiten hebben we in totaal 2000+  kinderen en jongeren kunnen bereiken, 30 lokale coaches opgeleid en een community van 20.000 kunnen betrekken. In samenwerking met de lokale school in Polana Caniço, hebben we er voor gezorgd dat we in het afgelopen jaar, 45 drop-outs weer de schoolbanken in hebben gekregen. Op sportief gebied maakt Favela United ook een zeer grote impact voor een grote groep jongeren en de lokale voetbal competitie met onze Maputo United voetbalteams, die uitkomen in de lokale jeugdvoetbal competitie. Per 2019 zijn er vijf van onze jongens (15) geselecteerd voor het nationale team van Mozambique, die op 11 oktober 2019 zullen afreizen naar Malawi voor de Afrika Cup COSAFA.


Kom samen met ons in actie zodat kwetsbare kinderen uit de sloppenwijken van Mozambique, die zich in uitdagende levenssituaties bevinden, mee kunnen doen aan onze voetbal en educatie projecten.
€ 5.000 Doelbedrag
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.