Maatschappij   

Aangemaakt door :

Stichting Weet hoe je Leeft

Locatie:

Warns, Nederland

Afgelopen zomer werd Henk en Wil Struik slachtoffer van een gehaaide en doortrapte oplichter.


Het resultaat was dat bijna al het spaargeld, €50.000 in handen van de oplichter verdween. Wat het des te wranger maakt is dat Henk meerdere keren via Social Media mensen waarschuwde voor dit soort praktijken. Veel mensen die Henk in vertrouwen nam zeiden hetzelfde, “als jou dat is overkomen, moeten ze wel heel gehaaid zijn geweest.”


Maandenlang hebben Henk en Wil het voor zich gehouden. Vooral bij Henk kwam de klap hard aan. Na een succesvolle verkoop van de woning in Almere verhuisden het stel naar Warns in Friesland. Met de wetenschap dat er een flink bedrag aan overwaarde op de spaarrekening stond, leek een zorgeloze oude dag hun ten deel te vallen. Maar niets van dit alles.


Zich realiserend dat het voor zich houden je langzaam kapot zou maken, nemen Henk en Wil mensen in vertrouwen. Eerst de kinderen, later ook o.a. Jolanda van Adrichem. Ze kennen elkaar al jaren, dochter Sharon zit daar al jaren op dagbesteding en geniet iedere dag.


Tijdens een lang gesprek doet Henk uit de doeken wat er gebeurd is. Ook tijdens dit gesprek is Henk de schaamte voorbij. Dat zoiets je financieel kapot maakt zal duidelijk zijn. Maar verwoestender dan dat is de schaamte dat het juist jou is overkomen. Dat Henk niet eens weet wie het is geweest maakt hem woedend.

Enkele dagen na dit openhartige gesprek hebben Jolanda en Henk weer contact. Jolanda vraagt of Henk er mee in zou stemmen als zij en Ciska van Rijn een crowfunding zouden starten. Henk stemt in. Wetende dat het bedrag nooit gehaald zal worden, ziet hij het als een manier om wederom mensen te waarschuwen extra voorzichtig te zijn bij online contacten.


Vooral Henk heeft in Almere een reputatie opgebouwd. Zo zette hij zich vaak in voor mensen die het minder hadden dan hij en Wil zelf.

Velen kennen hem als de persoon die, samen met zijn dochter Sharon, moeders en kinderen uit een minimasituatie een geheel verzorgt dagje Efteling aanbood door ze mee te nemen. Alle kosten werden betaald, dat kon toen nog. Door corona viel dit twee jaar stil. Er werd uitgekeken om dit weer op te starten.


Wil is met name bekend in kringen van ouders met een kind dat naar een speciale school moest. Jarenlang heeft ze deze kinderen als chauffeur op het leerlingenvervoer vervoerd.

Nu prijzen blijven stijgen, is het rondkomen voor velen een probleem. Zeker wanneer je veilige spaarpot is weggekaapt. Het heeft er toe

geleid dat Wil nu twee parttime banen heeft. Henk werkt nog steeds, naast zijn eenpersoonsbedrijf parttime bij stichting AAP. Dat laatste doet hij al ruim zes jaar. Met pijn in het hart heeft Henk moeten besluiten om een fulltime baan te gaan zoeken. Dat zou het einde van de werkzaamheden bij AAP gaan betekenen. Maar er moet brood op de plank en rust komen. Pas dan kunnen ze genieten van hun oude dag.

Dus mocht u hen een hart onder de riem willen steken, graag!


Ik zal Henk vragen om regelmatig een update te doen en, indien gewenst, meer te

vertellen over wat er is gebeurd. 

€ 2.640 van € 50.000
5.3% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.