Anders   

Aangemaakt door :

Elvira Steinle

Locatie:

Rödern, Deutschland

Hallo,

Ik weet niet waar ik moet beginnen en schrijf nu gewoon alles zoals het in me opkomt. Dit is de laatste kans om een geliefde te helpen en aangezien dit allemaal van zeer korte duur is, zou er een wonder moeten gebeuren, vandaar de titel, maar de hoop sterft als laatste, zoals we weten.

Er is een oudere man in mijn vriendenkring die 66 jaar oud is en altijd hard en hard heeft gewerkt. Ook heeft hij een paar verkeerde beslissingen genomen waarbij het hem veel geld heeft gekost, hij is gescheiden van een langdurige samenwerking, waar helaas niet veel van zijn geld over is.

Deze man is nu 66 jaar oud en zou eigenlijk met pensioen moeten gaan, maar hij blijft 6 dagen per week werken, enerzijds omdat hij het geld nodig heeft en anderzijds omdat hij een persoon is die het moeilijk vindt om iets te nemen zonder aan te komen en hij zegt: zolang ik nog kan werken, werk ik nog steeds en niet ergens een paar uur per week, maar soms wel 60 uur per week. Op 66-jarige leeftijd kreeg hij, na vele jaren als freelancer te hebben gewerkt, de grote kans om weer een vaste baan te krijgen.

Helaas stak hij door een paar problemen zijn kop in het zand, kreeg een depressie en regelde sommige dingen niet goed. Velen begrijpen dit misschien niet, maar hij was gewoon te "moe" om te vechten en zich met zijn zaken te bemoeien.

Bovendien, waar hij het financieel beter heeft gedaan, heeft hij 7 katten een liefdevol thuis gegeven en geeft hij nog steeds. Niemand wilde deze 7 katten. Hij heeft dit altijd zelf gefinancierd en ook gedoneerd aan andere projecten voor dieren in nood. Dus hij dacht altijd eerst aan anderen dan aan zichzelf. Hij geeft niet zo veel om zichzelf, maar als hij zijn huis verliest, verliezen de katten hun huis en dat is het ergste voor hem en ook voor de katten die echt aan hem "gehecht" zijn. Iedereen die dieren heeft, weet wat het betekent om zijn geliefde dier te verliezen en weet welke kosten er gemaakt kunnen worden als er een operatie moet plaatsvinden. Hij heeft ook zieke katten bij zich, hartaandoeningen, nieren en nog veel meer.

Op een gegeven moment nam hij me in vertrouwen en zijn we er samen in geslaagd - op één kwestie na - alles te regelen en te betalen, zodat niets aan hem gehecht was en hij en zijn katten hun huis kunnen houden. Wij hebben al gezocht naar een goedkopere huurwoning, maar helaas is er niets te vinden.

Nu lijkt deze kwestie die hij nog niet kon regelen, alles te vernietigen waarvoor hij tot nu toe zijn weg heeft gevochten. Het gaat om openstaande premies voor zorgverzekeringen uit zijn tijd als freelancer. De zaak ligt nu bij de deurwaarder, aangezien de zorgverzekeraar geen termijnbetalingen heeft geaccepteerd omdat de termijnen voor hen te laag waren. De gerechtsdeurwaarder wil ofwel de helft van het bedrag ofwel een zelfbeoordeling op woensdag 18 november 2020. Het indienen van een self-disclosure zou op zijn beurt resulteren in een beslaglegging, zijn huidige werkgever zou erachter komen en hij zou zijn baan verliezen en met het beslagvrije bedrag zou hij zijn woning niet kunnen financieren! Het gaat echt niet om extra wensen of luxe artikelen, maar om het huis en de katten.

Voor velen die met beide voeten op de grond staan, is het misschien niet begrijpelijk om in zo'n situatie terecht te komen, maar iedereen kan niet langer de kracht hebben om te vechten en zijn kop in het zand te steken. Helaas kan ik maar in beperkte mate helpen en kan ik maar een klein bedrag bijdragen, wat ik graag geef. Waar moet hij anders heen op deze leeftijd? Waar moeten de katten anders heen? Als hij nu zijn baan verliest, wie neemt hem dan nog aan op 66-jarige leeftijd? De kansen zijn niet groot. Als we geen oplossing vinden, zou hij een andere persoon zijn die op oudere leeftijd door armoede wordt getroffen, vooral nu hij al het andere heeft gedaan behalve deze kwestie!

Help alstublieft, zelfs als het volledige bedrag niet samenkomt, maar misschien kunt u de deurwaarder laten zien dat u echt alles probeert om uit de situatie te komen, wat is gelukt, behalve deze ene kwestie. Misschien kunt u een voorschot of iets dergelijks afspreken.

Het bedrag bestaat ook uit rente en niet alleen uit premieschulden.

De huidige Corona-situatie zou voor veel anderen ook niet gemakkelijk moeten zijn, maar als iedereen maar een klein beetje zou geven, zou het veel helpen. Dank je

Laat het me weten als je hier vragen over hebt.

Help alstublieft, zorg voor uzelf in deze moeilijke tijd en blijf gezond.

€ 0 van € 8.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.