Wens   

Aangemaakt door :

Jolanda Ottens Jansen

Locatie:

Roden, Nederland

Wij zijn Arjen en Jolanda (35 en 34 jaar)

Sinds April 2018 weten we dat Jolanda zelf geen kinderen kan krijgen doordat ze in de vervroegde overgang zit. Een enorme mokerslag. We waren nog geeneens met onze kinderwens bezig en meteen werd hij van ons afgenomen. De enige kans voor ons om toch zwanger te worden is door middel van eiceldonatie.


We hebben eerst nog verder onderzoek laten doen in het buitenland, om te kijken of er toch nog mogelijkheden waren. We hebben hier kansen gekregen die we in Nederland niet meer kregen, maar helaas was de conclusie hetzelfde; Jolanda zal zelf nooit kinderen kunnen krijgen.

In Oktober 2019 zijn we het traject ingegaan met een eigen donor, een bekende van ons. Helaas moesten we dit traject stopzetten omdat 1 eicelblaasje dominant werd op de rest. Voor 1 eicelblaasje wordt er geen punctie gepland. Onze donor gaf aan niet nog een keer het traject te willen opstarten. 

In November 2020 zijn we onder behandeling geweest van het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp. Zij hebben daar een eicelbank. Deze wachtlijst opent zich 2 keer per jaar en we waren op tijd. We kregen 4 eicellen, waarvan uiteindelijk maar 1 terugplaatsing is gekomen. Helaas kwam hier geen zwangerschap uit voort. Helaas mag je maar 1 keer onder behandeling bij hun, dus deze optie viel nu ook af


In Februari 2021 hebben we een nieuw traject gestart met een andere eigen donor.  Hieruit is wel een in actie gekomen, met uiteindelijk ook maar 1 goed embryootje. Helaas heeft ook deze terugplaatsing niet tot een zwangerschap geleidt. En wil ook deze donor niet nog een keer doneren.

Normaliter wordt eiceldonatie niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Gelukkig kregen wij dit, na een half jaar vechten, wél voor elkaar. Alleen zijn we nu door onze vergoede pogingen heen en moeten we zowel de kosten voor de donor als de kosten voor onszelf, uit eigen zak betalen. Helaas gaat dit niet om kleine bedragen.


Na 3 trajecten in Nederland willen we graag dit keer naar het buitenland. Na verschillende gesprekken met verschillende klinieken en landen, is onze keuze op Portugal gevallen. De kosten voor dit traject zijn echter rond de 10000 euro. En dat is nog exclusief te tripjes die we daar heen moeten maken, en exclusief een eventueel 2e terugplaatsing, mocht een 1e terugplaatsing niet tot een zwangerschap leiden. Elke nieuwe terugplaatsing kost opnieuw 1500 euro. Een flinke smak geld in totaal, die wij helaas niet klaar hebben liggen op een plankje. Om dit verhaal te schrijven en te publiceren, vinden we erg lastig want we willen mensen niet smeken om ons te helpen, maar we zien geen andere uitweg

We kunnen elke hulp gebruiken om onze wens in vervulling te laten gaan.


Ons verhaal is ook te lezen op mijn blog: jolandaschrijft.jouwweb.nl 

€ 0 van € 2.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.