Educatie   

Aangemaakt door :

AbelloPeru Foundation

Locatie:

Amsterdam, Nederland

De AbelloPeru Foundation zorgt voor muzieklessen door bevlogen muziekdocenten in kansarme gebieden in Zuid-Amerika.

In eerste instantie in Callango, een dorp in de woestijn van Peru.


Muziekeducatie stimuleert de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen.

Samen muziek maken is leuk, het doet spelen en laat lachen. Het stimuleert muzikaliteit en ontspanning. Muziek leren nodigt kinderen uit om creatief te zijn en om te luisteren naar elkaar. Door samen muziek te maken ontwikkel je je emotioneel en ontstaat er een nieuwe basis voor sociale verbinding.

Een instrument leren bespelen vraagt ook om discipline, concentratie en doorzettingsvermogen. Wanneer je muziek maakt, leer je samen een nieuwe taal waarin je elkaar kunt ontmoeten en begrijpen. Dit vergroot het openstaan voor elkaar, ongeacht verschillen.

Muziek maken is ook kwetsbaar durven zijn en je eigen grenzen doorbreken. Dat gaat verder dan je eigen comfortzone begrijpen en daaruit durven stappen. Het gaat ook over ideeën loslaten en over hoe je denkt dat dingen moeten gaan. Waardoor je nieuwe situaties kunt creëren en daarvoor durft te gaan staan.


Het vergroten van sociale samenhang en solidariteit.

Kinderen maken een belangrijk onderdeel uit van sociale en culturele structuren. Muziek luisteren en muziek leren spelen helpt om de wereld aan mogelijkheden te ontdekken. Een kind leert dat het iets kan, leert discipline op te brengen om te studeren en leert zo een nieuwe taal. Optreden als een groep leert een kind samenwerken en de ander waarderen in zijn/haar kracht. Het kan zich trots voelen op zichzelf en op elkaar. Wanneer het kind optreedt, worden de ouders en omgeving ook geraakt. Het helpt de gemeenschap nieuwe kansen, kwaliteiten en mogelijkheden zien. Dit geeft hoop, verlichting en inspiratie.


Naast muziekeducatie wil de Abello Peru Foundation ook onderwijs over thema’s die het gebied kunnen ondersteunen in de eigen ontwikkeling stimuleren. Zoals duurzaam en zelfvoorzienend wonen en landbewerking, maar ook gezondheidszorg en creativiteitsontwikkeling in bredere zin.


Voor meer informatie over deze Stichting: www.abelloperu.foundation

€ 1.190

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.