Maatschappij   

Aangemaakt door :

Roel Veldhuizen

Locatie:

Roermond, Nederland

Beste allen, 


Mijn naam is Roel Veldhuizen, 29 jaar en ik woon in Roermond. Na meer dan een jaar zoeken heb ik in januari eindelijk mijn eerste eigen woning kunnen kopen, samen met mijn vriendin. Om een toereikende hypotheek te kunnen krijgen heb ik versneld mijn studieschuld afgelost en hebben wij het merendeel van ons spaargeld ingezet om te kunnen/moeten overbieden. Omdat wij allebei financieel verantwoordelijk zijn vonden wij dat redelijk spannend, echter, we hadden uitgerekend dat we met de lichtere maandlasten (de maandelijkse hypotheek aflossing was bijna de helft van wat wij aan huur betaalden voorheen) binnen 6-12 maanden weer voldoende buffer op onze spaarrekening zouden hebben. 

Tevens ben ik in maart dit jaar aan een nieuwe baan begonnen welke financieel ook een steuntje in de rug zou gaan bieden. 

Voor drie maanden kon ons geluk niet op, totdat op 10 juni opeens mijn lease-auto zonder pardon ingenomen werd. Voor mijn nieuwe baan ben ik veel op de weg en werd mij aangeraden om via CarDriverDeals een auto te leasen (andere collega’s en ook een familielid hadden hier goede ervaringen mee), mede omdat met de vele kilometers die ik moet rijden dit voordeliger was dan een tweedehands auto kopen en deze binnen 3 jaar helemaal ‘oprijden’. 

Echter, drie maanden nadat ik mijn contract voor 3 jaar had afgesloten (waarvoor ik 12.946 euro vooruit moest betalen, ik kan mezelf nu wel voor mijn kop slaan…) ging het bedrijf failliet. 

Mogelijk piramidespel met huurauto's: klanten voor miljoenen gedupeerd | NOS 

De lease-constructie werkte als volgt: je sloot bij een aan het bedrijf gelieerde bank een ‘hypotheek’ voor 12.946 euro af, dit betaalde je aan CarDriverDeals, en vervolgens zouden zij voor drie jaar vervoer regelen (een Toyota Aygo). Het klopt dat het maanbedrag goedkoper was dan de reguliere lease-bedrijven, echter, het risico van de vooruitbetaling gecombineerd met het feit dat je niet wist wat voor auto je zou krijgen leek mij in verhouding te staan. 

Omdat het bedrijf nu failliet is, en ik voor mijn huidige baan vervoer nodig heb moest ik noodgedwongen een auto kopen (met hulp van mijn ouders op 29 jarige leeftijd….). Verder zit ik de komende 2,5 jaar nog met de aflossing van de schuld voor de auto van CarDriverDeals, waarvan er nu nog meer dan 11.000 euro open staat. 

Eind juni, na een flink aantal slapeloze nachten en gevoelens van wrok en apathie, kwam ik tot bezinning en besloot ik dat er niks anders op zat dan schouders eronder en blik op de toekomst. Ik had met de bank overlegd en kon de afbetalingstermijn met 2 jaar verlengen, waardoor de maandelijkse aflossing een stuk draaglijker en realistischer werd.  


Twee weken later is er in ons nieuwe huis, via de achter/tuindeur, ingebroken toen wij een weekend bij mijn ouders waren. Ze hebben onder andere onze beider fietsen, de TV, de privé en werklaptop, sieraden en het koffiezetapparaat meegenomen.


Omdat wij al flink in de put zaten door CarDriverDeals zijn wij momenteel erg aangedaan.


Graag zouden wij jullie om hulp vragen om ons leven weer op de rails te krijgen.


Vriendelijke bedankt,


Roel en Maaike

€ 0 van € 5.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.