Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Kurtadocs

Locatie:

Hilversum, Nederland

Help mee nieuwe korte films te realiseren, die het verhaal van De wereld van Puck compleet maken. Nieuwe verhalen over de zorg die niet in de Tv-documentaire paste.

Waarom

Misschien moet ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Gert-Jan de Vries. Ik heb een meervoudig gehandicapte dochter, Puck (23 jaar oud). Twintig jaar lang heb ik haar en mijn gezin gevolgd met mijn camera. Uiteindelijk heb ik daar een documentaire van gemaakt: De wereld van Puck. Deze film van een uur, is uitgezonden op 3 juli 2017 op NPO2.


De reacties waren overweldigend. Voor veel ouders, broers en zussen van een gehandicapt kind was het allemaal zeer herkenbaar. Personeel en andere professionals hebben nu een beter beeld wat de impact is op een gezin met een gehandicapt kind. Er is meer begrip ontstaan. Uiteindelijk heeft deze film geholpen om de zorg voor deze groep weerloze mensen een beetje beter te krijgen.


Maar het moet nog veel beter en dat kan, want ik heb nog veel meer verhalen te vertellen. Zoals een verhaal over logeren, maar ook over het verkrijgen van hulpmiddelen, over fysiotherapie, alternatieve geneeswijze, vervoer, thuiszorg, overheden, het personeelsverloop, etc.


Verhalen die opnieuw zullen bijdragen aan de verbetering van de zorg voor deze kwetsbare groep in onze samenleving. Zij kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij dat doen. En daarom probeer ik nu geld bij elkaar te krijgen om deze films te realiseren. Want deze films zullen opnieuw impact geven, opnieuw discussies opstarten, begrip kweken bij zorgleveranciers en professionals. Opnieuw mensen aan het denken zetten, en dus opnieuw een bijdrage leveren aan de verbetering van de gehandicaptenzorg in Nederland.


De Tv-versie is tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van de publieke omroep de EO. Deze films moet ik zelf betalen en dat kan ik niet alleen. Daarom heb ik jullie financiële hulp nodig, want er is geld nodig voor montage, voor de productie,voor extra opnamen, voor het geluid, voor de muziekrechten, voor de distributie, etc. Ik wil deze extra films belangeloos aanbieden aan alle zorginstellingen, want daar is al zo weinig geld, en natuurlijk aan iedereen die het maar wil zien.


Help mee door te doneren! Met elkaar krijgen we de kwaliteit van de gehandicaptenzorg voor deze kwetsbare mensen beter en dat moet!


Alvast veel dank en vriendelijke groet Gert-Jan de Vries (vader Puck)


Als er geld overblijft dan gaat dat naar een goed doel, dat is “De Nieuwe Belevenis” in Arnhem. zie www.debelevenis.nl


Het doelbedrag kan afnemen omdat we ook via andere wegen geld krijgen aangeboden. Het oorspronkelijke doelbedrag was € 14.000. Inmiddels is het al gedaald naar €11.900 omdat via andere kanalen bijdrages zijn gemaakt. Zoals zijn bijvoorbeeld de muziekrechten gesponsord. 


Iedereen of ieder bedrijf die €500,- of meer doneert komt op alle aftitelingen. Bedrijven die met hun logo op de aftitelingen willen moeten minimaal €1000,- doneren.€ 5.860 van € 11.900
49.2% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.