Dieren   

Aangemaakt door :

Ouardia Sadoudi

Locatie:

Avelgem, België

Konichiwa!


Jullie kennen mij al een beetje door de vele foto's dat mijn mensje met jullie deelt.

En voor degene die mij nog niet kennen.

Ik ben Aïki.

Mijn human is me een anderhalf jaar geleden komen ophalen!


Vanaf het moment dat onze blikken elkaar kruisten wisten we dat alles goed zou komen. Liefde op het eerste gezicht! Mijn soulmate nam me meer naar huis en we hadden de tijd van ons leven.

Elke dag maakten we grote wandelingen en we speelden en knuffelden de hele tijd! Ik kreeg van mn human een mooie grote mand en veel speeltjes maar beter nog, ze zei dat ik de liefste puppy was dat ze ooit tegenkwam en dat zou zorgen voor me voor altijd.

Een jaartje geleden waren we aan het wandelen en voelde ik plots een pijnscheut in mn dij, maar dacht kom op mens beter verder wandelen want dat is toch het allerliefste wat ik doe!

Maar plots kon ik niet meer op mn poot staan en sleepte mn been mee en dat deed verschrikkelijk veel pijn. Mijn human vond dit toch niet normaal en liet de dierendokter langskomen. Hij zei dat ik heupdysplasie had, dit zou komen omdat mijn papa en mama’s human niet echt om hen gaven en enkel veel puppy’s wouden verkopen. Een genetische afwijking ofzo?

Eerst kreeg ik wat barslechte pilletjes in een vleesje waar ik heel erg moe van werd maar ik bleef heel veel pijn hebben. Het werd zelfs zo erg dat ik niet meer kon wandelen en binnen moest blijven, m’n human maakte zich zorgen omdat ik maar geen plasje deed maar ik wou enkel maar een flinke hond zijn en mijn dankbaarheid tonen.


De pijn leek maar niet weg te gaan en de dierendokter kwam nog eens langs en zei dat ik naar de speciale dierendokter moest. Dus zogezegd zo gedaan, ik moest na een lange rit in de auto binnen bij rare mensen in rare pakken dan legden ze me op een ijskoude tafel, ik moest heel heel stil blijven liggen. En plots waren er zo van die lichtflitsen zoals van een bliksem.. Zo bang dat ik was!

Wat was ik blij dat ik weer dicht bij m’n human kon kruipen, maar ze huilde en als ik haar wou troosten huilde ze nog meer… Ze zei dat mijn heupjes niet goed waren en ik aan beide kanten moest worden geopereerd. Ze wist nog niet goed hoe ze het zou doen zei ze, ik snapte het niet goed.. We wonen met zn drietjes, ik m´n human en m´n allerbeste speelkameraadje, mijn dochter noemt ze haar. Ik hoorde haar zeggen dat ze zelf wel wat minder zou eten dat die operatie dan wel zou kunnen betalen.


Dus na enkele weken kwam de dag dat ik terug naar de speciale dierendokter moest, ik was heel bang mn mens had me gezegd dat ik hier 1 nachtje zou moeten blijven en dat ze me dan direct kwam halen, beloofd zei ze!

Ik moest terug op de ijskoude tafel en dan staken ze een naaldje in mn poot en daarna weet ik het niet meer, ik werd wakker in een kooi en de dierendokter kwam de hele tijd kijken hoe het ging.. maar ik was zo moe en had zoveel pijn dat ik amper mn ogen kon openhouden..


Na een tijdje werd ik terug wakker en daar was mn human weer! Ik wou springen van plezier maar dat mocht niet en dat kon ook niet wat ik kon niet meer op mn poot staan… Zoveel pijn maar wat was ik blij dat ik met mijn humans naar huis mocht!

Daarna moest ik gedurende 6 weken heel veel vleesjes met een pilletje eten.. Maar ik herinner me niet zoveel meer van die periode ik was zo verschrikkelijk moe en had geen zin om te spelen want dan had ik erna zoveel pijn. Na zes weken moest ik voor de 2de keer naar de speciale dierenarts ze zeiden dat ze mn andere kant nu zouden opereren of zoiets.. Dus deden ze me terug in slaap en het hele verhaal begon opnieuw.. Gelukkig dat mn mens zo goed voor me zorgde, ze had me ook met pijn kunnen laten lopen of erger nog ze had me ook naar de hondenhemel kunnen sturen.. Oef gelukkig heb ik mijn 2 humans die zielsveel van me houden en ik van hun..

Er gaan terug 6 weken voorbij en ik begin stilletjes aan terug te lopen en te spelen als voorheen maar moet nog opletten.. af en toe komt er een lieve dame met me spelen en die masseert me dan enzo.. ik denk dat dat een osteopate noemt, ik hoorde mn human dat zeggen. Door haar lukt het me steeds beter om te lopen zoals vroeger.. En het lukt me nog ook! Na zes maanden kan ik weer spelen en ravotten! Oh wat ben ik gelukkig dat ik niet zoveel pijn meer heb! Ik doe niks liever dan buiten spelen en rondjes rennen! Ik ben gelukkiger dan ooit! Tot…

IK spring de zetel af en voel een immense pijnscheut door mn hele lichaam trekken, ik geraak in paniek! Ik kan niet meer op mn poot staan! Ohnee dit kan toch niet .. Niet weer..

M’n mens kijkt me bezorgd aan en ziet dat ik niet meer op mn poot kan staan…

Ze belt de dierendokter die haar bijna niet durft aankijken, maar moet t toch zeggen.. Ze begint te huilen en is ontroostbaar..


Ze zegt dat ik opnieuw moet worden geopereerd ditmaal aan mn knie, dat komt door de vorige operaties.. Maar ze blijft maar huilen en ik hoor ze tegen mn andere mens , m´n speelkameraadje zeggen.. Dit gaat me niet meer lukken.. Ik kan dit financieel niet dragen.. ik hou zoveel van die hond maar weet niet meer waar ik dit soort bedragen kan vandaan blijven toveren..

Betekend dit nu dat ik naar de hondenhemel moet?

Kan er soms iemand mijn allerliefste human helpen…Dit is het verhaal van Aïki de Akita,


Zoals beschreven werd Aïki reeds meerdere malen geopereerd en heeft ze nu nog een operatie nodig om een levenswaardig bestaan te leiden.

Aangezien dit soort operaties stukken van mensen kosten kwamen we op het idee een fundraiser aan te maken met als doelstelling de operatie te bekostigen.

Indien het verzamelde bedrag de operatiekosten zou overschrijden gaan we op zoek naar honden in dezelfde situatie. U kan dit alles volgen zowel op facebook als op aïki's persoonlijke instagramaccount.


Wij danken u alvast om uw sympathie en uw steun!

€ 1.105 van € 1.000
110.5% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.