Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Iris te Slaa

Locatie:

Purmerend, Nederland

ROXY HEEFT EEN DROOM


Haar droom is om een bionische prothese te gaan gebruiken.


Onze dochter Roxy is geboren met een korte linker onderarm, zonder linkerhand. 

Al op driejarige leeftijd gaf Roxy aan dat zij een hand wilde. Een echte hand natuurlijk. 

Samen met ons dochtertje hebben wij op YouTube videofragmenten bekeken van verschillende prothesesystemen die op de markt te verkrijgen zijn. Zo kreeg ze een beeld van wat een plastic robothandje inhield voor nu en in de toekomst


Inmiddels gebruikt Roxy al vijf jaar dagelijks een simpel myo-elektrisch prothesemodel. 

Het enige myo-elektrische systeem, toen der tijd, in haar vierjarige handmaat op de markt.


Onze familie slogan is: ‘Jij kan alles, als je maar wil’.


Samen met haar denken we na over het vormgeven van trucjes, foefjes en hulpgereedschap en maken we veel handige hulpstukken zelf. 


Onze dochter Roxy was op zesjarige leeftijd toe aan een nieuwe uitdaging op het gebied van prothesegebruik, namelijk een bionische prothese met meer greep mogelijkheden.

Met een bionische prothese kan zij typen, swipen, handen wassen (geen overbodige luxe in de Coronatijd), opruimen, buitenspelen, klussen, huttenbouwen, sokken aantrekken, veters strikken, ritssluitingen in broeken en jassen dicht doen, eindelijk veilig helpen met koken wat ze zo graag wil, en nog veel meer zal mogelijk worden.


Ons motto is: ‘Voor alles is een oplossing’.


Het kunnen besturen van een bionische prothese, zonder erbij na te hoeven denken door haar jarenlange ervaring, zal haar veel meer kansen en mogelijkheden gaan bieden.

Zowel bij haar studiekeuze als op haar toekomstige arbeidsmarkt.


In het leven met haar handicap is Roxy nu op het punt aangekomen, dat naast het belang van de symmetrische fysieke ontwikkeling, nu ook de relatie tot haar sociale ontwikkeling een belangrijke rol krijgt. Ze wil graag ‘hetzelfde’ zijn als haar klasgenoten en niet ‘anders’.

De aanschaf van een bionische prothese zal hierbij een hoofdrol gaan spelen, om Roxy in haar huidige psychosociale fase te ondersteunen. 


‘LET’S GO BIONIC ROXY!!!’ 


Haar huidige eenvoudige myo-elektrische prothesesysteem voldoet, anno 2022, al twee jaar niet meer aan de eisen van wat een prothese zou moeten kunnen volgens Roxy. 

De Nederlandse zorg bleek niet specialistisch genoeg en kan geen tijdige zorg organiseren.


Gelukkig kan het in Duitsland: ‘Lass uns bionisch werden, Roxy!’


HELP MEE OM ROXY’S DROOM TE VERWEZENLIJKEN! 


Op naar de 65.000 euro voor de handmaat XS


€ 19.424 van € 65.000
29.9% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.