Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

St. Bevrijdingsdans Festival

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Omdat wij vinden dat dans als kunstvorm en expressie voor iedereen toegankelijk moet zijn, organiseren wij jaarlijks op 5 mei het Bevrijdingsdans Festival op het Museumplein in Amsterdam. Het festival is gratis toegankelijk en daarom zijn wij geheel afhankelijk van subsidies en donaties.

Bevrijdingsdans Festival 5 mei 2020Met het festival willen wij mensen door middel van dans met elkaar verbinden en de energie van vrijheid samen laten ervaren. Iedereen is welkom om zich te laten verrassen door onbekende dansvormen, inspirerende dansgroepen of het dansen zelf te ervaren.

Het vieren van de vrijheid door middel van dans in de breedste zin van het woord en daarmee jong & oud en mensen met verschillende achtergronden bij elkaar brengen is het doel van het festival. Het festival biedt een brede afspiegeling van het danslandschap in Nederland. Het programma wordt zo samengesteld dat het publiek aan allerlei soorten dans kan proeven: kijken, meemaken, in combinatie van zelf meedoen. Klassiek ballet, Moderne dans, Salsa, Lindy Hop, Urban Dance, Flamenco en Modern Jazz zijn een aantal dansstijlen die te zien zullen zijn.Met het festival wordt ook een podium geboden aan dansgroepen (amateurs en semi-professionals) om zich aan een groot publiek te presenteren en zichzelf verder te ontwikkelen. Kwaliteit van de dansgroepen staat voorop, maar ook de energie die dansen geeft zodat de bezoekers zo enthousiast worden dat ze zelf ook mee gaan dansen. Of dat ze wellicht worden aangezet om later op dansles te gaan of een dansvoorstelling te bezoeken. 


Een donatie helpt ons om ook dit jaar iedereen weer een onvergetelijke middag te bezorgen vol dans en verbinding. Steun ons en zegt het voort!


Voor meer informatie: www.bevrijdingsdansfestival.nl€ 5.000 Doelbedrag
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.