Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Cycle4Children

Locatie:

Waalwijk, Nederland

Elke jaar organiseert het Willem van Oranje college uit Waalwijk het fietskamp. Tijdens dit kamp gaat een groep leerlingen fietsen voor het goede doel. Dit jaar brengt de tocht ons door de Ardennen en door het Limburgse heuvelland. Wij fietsen voor 2 goede doelen: Willem goes Brasil en Team Finnspiration.

Willem van Oranje College fietst voor Team Finnspiration en Nieuwe Generatie Brasil.


Van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni fietsen 16 leerlingen en 6 begeleiders van het Willem van Oranje College een fietstocht door Nederland en België. In vijf dagen fietsen de deelnemers rond de 700 kilometer.


Op maandag 24 juni zullen de deelnemers in alle vroegte beginnen aan hun eerste etappe. De eerste etappe loopt van Waalwijk naar Zottegem in het hart van Vlaanderen. Eén week voor de start van de Tour de France doorkruist het Willempeloton deze “heilige wielergrond”. De deelnemers betalen zelf de onkosten van deze “mini-tour”. Daarnaast zijn wij op zoek naar sponsoren om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor twee goede doelen.


Als eerste goede doel dichtbij kiezen de leerlingen om het Team Finnspiration te ondersteunen. Eén van onze leerlingen uit de brugklas, Finn de Jong heeft de spierziekte, Duchenne spierdystrofie. Verder onderzoek naar deze ziekte is hard nodig en hiervoor is veel geld nodig. Het Duchenne Parents Project organiseert jaarlijks een mountainbike wedstrijd, Duchenne Heroes. Rond onze leerling Finn de Jong heeft zich een team gevormd dat al jaren probeert op deze manier zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor de “strijd” tegen deze ziekte. Dit jaar gaan wij met onze fietstocht dit team en Finn ondersteunen. Voor meer informatie: http://www.finnspiration.nl/duchenne-heroes.html


Als tweede doel ondersteunen wij ver weg een initiatief van de Stichting nieuwe generatie Brasil. De doelstelling van dit project is een plek te creëren waar kansarme kinderen uit São João del Rei en omgeving zich veilig voelen, waar ze kunnen spelen en waar ze zich kunnen ontwikkelen tot een volwassen en stabiel persoon o.a. door de bouw van een vakschool en een opvanghuis voor kinderen van 2 tot 11. Het Willem van Oranje College organiseert acties om de sport- en speelplaats te realiseren. Initiatiefnemers van het project zijn Samuel en Laura Van de Raa. (oud-collega van het Willem van Oranje College). Voor meer info? http://ng-brasil.com/


Hopelijk wilt u een bijdrage leveren aan het slagen van onze fietsmarathon onder het motto “Cycle4children”.


Met vriendelijke Groet,


Sven Dusomos

Een van de leerlingen die deze uitdaging aangaat (voor de 4e keer)

€ 0 van € 150
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.