Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

CSODAVÁR STIFTUNG

Locatie:

Budapest, Ungarn

Steun het werk van de Hongaarse Csodavár Foundation en draag bij aan de aanschaf van een roterende klimwand!


De roterende klimwand is een uitstekende ontwikkelingstool: hij ondersteunt bewegingscoördinatie, ruimtelijke oriëntatie, motoriek en de ontwikkeling van uithoudingsvermogen en, last but not least, kan hij een glimlach op de gezichten van veel kinderen toveren en voor onvergetelijk plezier zorgen!


Stichting Csodavár wil het speelse ontwikkelingsgebruik van de klimwand beschikbaar maken voor meer dan 1.500 kinderen met verschillende ontwikkelingsstadia (autisme, syndroom van Down, gehoor- of visuele beperking, hyperactiviteit, aandachtstekort ...). Daarnaast biedt de stichting mogelijkheden om bewegingscoördinatie te ontwikkelen door middel van geïntegreerde sessies voor bijna 2.000 kinderen met een typische ontwikkeling die elk jaar de instelling voor vroege ontwikkeling in Boedapest bezoeken.


De Csodavár Foundation richt zich op één simpel doel: ouders en professionals bewust maken van het belang van vroege ontwikkeling, zoveel mogelijk kinderen de kans bieden op vroege ontwikkeling en actief deelnemen aan het creëren van een inclusieve samenleving. Ze omringen kinderen met gemiddelde en gevarieerde ontwikkelingsbehoeften vanaf de geboorte tot het einde van de basisschool met begrip en zorg.


De voordelen van de klimwand:


Zeer geschikt voor kinderen met het Asperger- en Downsyndroom


- Helpt bij het verbeteren van de balans en coördinatie van bewegingen, evenals oplettendheid,


- Er zijn speciale oefeningen voor coördinatie, ruimtelijke oriëntatie, mobiliteit,


- Helpt bij het corrigeren van houdingsfouten, behandelt overgewicht


- Dat is leuk1. De KIDS klimwand is een intelligent systeem om de positie van de klimgrepen te veranderen:


- de klimgrepen veranderen constant van positie ten opzichte van elkaar, waardoor een nieuwe klimroute ontstaat,

- de klimgrepen bewegen in 3 rijen,

2. een elektronische regeling van de snelheid van de klimroute:


- met vier instelbare snelheden, en

- met een geïntegreerd systeem van veiligheidssensoren (dankzij de sensoren past de snelheid van de route zich automatisch aan de snelheid van de klimmer aan),

3. Een touchscreen waarmee de klimwand bediend kan worden in het programma "MANUAL".


"KIDS" -model

Eind mei 2017 presenteerden we ons nieuwe product op de Festval4Family in Frankfurt: de KIDS klimwand. Dit model is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar. De belangrijkste werkgebieden voor het nieuwe apparaat zijn hotels, binnenspeeltuinen en speelhallen.

Het apparaat is aangepast aan de specifieke behoeften van deze gebruikersgroep, wat inhoudt:

1. Een intelligent klimvolgsysteem:

- De klimgrepen veranderen voortdurend van positie ten opzichte van elkaar, wat leidt tot de vorming van een nieuwe klimroute.

- De klimgrepen bewegen in 3 lijnen.

2. een elektronisch snelheidsregelsysteem:

- met drie instelbare snelheden en

- met geïntegreerde veiligheidssensoren die detecteren of de klimmer sneller of langzamer gaat (de klimsnelheid wordt automatisch aangepast aan de mogelijkheden van de klimmer)€ 5 van € 14.480
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.