Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

CRDL

Locatie:

Netherlands, Netherlands

CRDL [Cradle] is een innovatief hulpmiddel op basis van aanraking tussen mensen. Het instrument helpt sociaal isolement te doorbreken voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie - zoals mensen met dementie, een verstandelijke beperking, autisme of een visuele handicap - én hun omgeving.

SafeValue must use [property]=binding:

(see http://g.co/ng/security#xss)

CRDL (Cradle), Een uniek instrument dat het contact met Alzheimer patiënten weer mogelijk maakt. Lees uitgebreide informatie op: http://www.contactdooraanraking.nl

Stel, iemand van wie je houdt dementeert. Langzaam maar zeker glijdt zij of hij uit de vertrouwde context van het leven zoals jullie het kenden. Jij blijft hier, de ander is er wel, maar ook weer niet. Besef van tijd verdwijnt, woorden worden niet meer gevonden, herinneringen zijn zoek. Hoe hou je contact? Hoe maak je verbinding met iemand die in een andere realiteit leeft?

We hebben de CRDL ontwikkeld als communicatie middel om Alzheimer patiënten een alternatieve manier te bieden contact te maken met anderen. Het interactieve object vertaalt onderling fysiek contact tussen gebruikers in geluid en activeert de tastzin als medium voor verbinding. Het object werkt als een ijsbreker: culturele en sociale conventies die verbonden zijn met aanraking worden omzeild door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen. Hierdoor ontstaat ruimte voor wederkerige communicatie waarin gebruikers vrij zijn de diepte van menselijk contact te verkennen.

De interactie begint wanneer twee of meer gebruikers contact maken met het object en het circuit sluiten door elkaar aan te raken. Afhankelijk van de manier waarop gebruikers elkaar aanraken, is de ontwikkelde technologie in staat verschillende vormen van aanrakingen te herkennen, zoals bijvoorbeeld vastpakken, wrijven, strelen of kriebelen. Deze variaties kunnen worden onderscheiden en vertaald in geluids- en muziekfragmenten die overeenkomen met de emotionele intentie van het gebaar.

Onze doelgroep bevindt zich vooral in de zorgsector, in het algemeen en verzorgingshuizen in het bijzonder. De gelden om een of meer CRDL's af te nemen zijn helaas niet altijd voor handen. 'Vrienden van' en familie van mensen met dementie, in deze verzorgingshuizen, zijn echter best bereid een bijdrage te leveren, zodat het verzorgingshuis toch in staat is een CRDL in huis te halen. 

Daarom kiezen wij voor Whydonate, om zo mensen de mogelijkheid te bieden veilig en vertrouwd een bijdrage te leveren en de CRDL voor iedereen binnen handbereik te brengen. Geïnteresseerde zorg-instellingen worden door ons gewezen op deze mogelijkheid, waarna snel een project kan worden opgestart.


Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.