Noodhulp   

Aangemaakt door :

Linda Roosbeek

Locatie:

, België

Door de recente corona uitbraak is een acute noodsituatie ontstaan in de Inheemse dorpen. Door de lockdown is de economie stilgevallen en zijn dorpen afgesloten. Schrijnend gevolg: werkloosheid, geen inkomen, extreme hoge prijzen van basisproducten, dus 1e levensbehoeften onbetaalbaar. De nood is groot. Help aub!

Voor mijn geliefde mensen in het verre Suriname (Zuid-Amerika) breken barre tijden aan.

Na maanden het coronavirus te kunnen weren is het alsnog doorgebroken in Suriname.

 

Sinds twee weken (begin juni 2020) komen er in hoog tempo positief geteste gevallen bij. Ook in de Inheemse dorpen in het binnenland waar men eerder al uit voorzorg de toegangen had afgesloten, is corona opgedoken.

 

Door het wanbeleid en de verslechterde economische situatie in Suriname en vervolgens de totale lockdown die nu is ingesteld, zijn de Inheemsen, de meest kwetsbare groep in de Surinaamse samenleving, nog dieper gezonken. De economie is komen stil te vallen met als gevolg geen werk en dus geen inkomen en vele mensen hebben gewoon geen financiële reserve.

 

Gezinnen waar nog ouderen zijn zouden het misschien nog net kunnen trekken met een heel klein pensioentje, ware het niet dat de prijzen van basis levensmiddelen enorm zijn gestegen. De eerste levensbehoeften zijn zo onbetaalbaar geworden.

 

In Suriname zijn er momenteel geen voldoende middelen beschikbaar om aan alle mensen die getroffen worden door inkomensverlies voldoende financiële steun te geven om deze periode te overbruggen.

 

Wat de Inheemsen betreft is in het verleden al te vaak gebleken dat gedegen hulp voor deze groep vanuit de overheid niet, te weinig of veel te laat komt.

 

Hoe lang deze situatie gaat aanhouden weet niemand maar het gaat niet lang duren voor er drama's gebeuren.

 

Lokale initiatieven bekijken momenteel hoe ze de meest kwetsbare gezinnen in Suriname aan een voedselpakket kunnen helpen.

Door het steunen van een lokaal initiatief kunnen er meer pakketten worden aangeschaft en verdeeld.

 

 

Over deze fundraising:

 

Bij deze inzameling gaat het erom de Inheemsen van Suriname te helpen.

Dat zijn de oorspronkelijke bewoners van Suriname.

Zij komen te weinig op de voorgrond en worden vaak vergeten of achtergesteld waardoor het lijkt alsof ze er niet meer zijn. Maar ze zijn er wel nog steeds.

 

Ik ben zelf deels Inheems van afkomst en daardoor voel ik me betrokken want het gaat hier om mijn volk, mijn "familie" en ik maak me grote zorgen. Mijn volk kan ik niet in de steek laten.

Er zijn zo een 53-tal Inheemse dorpen in Suriname. De bedoeling is in de mate van het mogelijke, in 26 dorpen de meest kwetsbare gezinnen te ondersteunen met een voedselpakket en indien er voldoende middelen zijn ook met beschermingsmateriaal tegen het corona virus voor tenminste de bemande wachtposten

bij de toegangen van de dorpen.

 

Vanuit België kan ik steunen met wat geld, maar op zo een grote schaal kan ik dat niet alleen.

Daarom heb ik een fundraising opgezet waarop men donaties kan zetten en roep ik op tot solidariteit.

Hoe klein het bedrag ook, het kan echt een verschil maken voor de mensen die dat nu nodig hebben.

Mensen laat aub uw hart spreken. Bij voorbaat dank vanuit het diepste van mijn hart.

Linda

 


€ 2.108 van € 10.000
21.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.