Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Kabanga Hospital Foundation

Locatie:

, Tanzania

Als stichting zijn we samen met de Tropenartsen Grace en Ogendo een crowdfunding actie gestart om apparatuur aan te schaffen om een couveuse afdeling in te richten. Grace en Ogendo zijn uitgezonden als tropenartsen naar het Kabanga Hospital en bezig met het opzetten van een couveuse afdeling waarbij ze de zorg voor de allerkleinsten naar een hoger niveau willen brengen.Oproep Grace en Ogendo: Geef voor onze couveuse afdeling


In deze mooie en gezellige tijd van kerst willen we graag een beroep doen op jullie vrijgevigheid. Wij zijn momenteel als artsen in het Kabanga Hospital in Tanzania en bezig met het opzetten van een couveuse afdeling waarbij we de zorg voor de allerkleinsten op een hoger niveau willen brengen. Het ziekenhuis heeft namelijk geen aparte afdeling voor pasgeborenen en ook geen getraind personeel om voor zieke baby’s te kunnen zorgen. Dit is problematisch, omdat de zorg voor deze patiëntjes vaak veeleisend is, een getraind oog vereist en vaak gepaard gaat met speciale apparatuur plus materialen. Zonder de juiste zorg en bijbehorende apparatuur zien we helaas veels te vaak dat er baby’s komen te overlijden door aandoeningen of gebeurtenissen die te voorkomen zijn. 


Dat vinden wij onacceptabel en hebben daarom besloten om hier iets tegen te doen. Niet alleen wij, maar het hele management team van Kabanga Hospital en alle betrokken verpleegkundigen zijn het er mee eens dat we de zorg voor zieke baby’s beter moeten indelen. We zien vaak baby’s die te vroeg geboren zijn, baby’s met infecties of met aangeboren afwijkingen, die we op dit moment niet goed kunnen behandelen. Dat terwijl er wel middelen en behandelingen bestaan die deze patiëntjes zouden kunnen helpen. Maar omdat we als ziekenhuis niet genoeg geld en middelen hebben, lopen deze zieke kinderen essentiële behandelingen mis. 


Dat voelt oneerlijk. Daarom hebben we besloten om deze kerst crowfundingsactie op te zetten. We hebben een budget opgesteld met de minimaal vereiste materialen om een couveuse afdeling te starten en willen aan iedereen vragen of ze iets willen doneren zodat we in 2022 kunnen beginnen. We hebben al een gebouw wat we kunnen gebruiken en we zijn personeel aan het trainen. Maar we missen nog essentiële apparatuur om de meest voorkomende aandoeningen te behandelen en kwalitatief goede zorg neer te zetten. 


Geef daarom voor onze couveuse afdeling! En help ons mee om in het ziekenhuis onze afdeling waar te kunnen maken. Zie het als een cadeautje voor de baby’s in Kabanga in aanloop naar de feestdagen. We zijn u bij voorbaat al erg dankbaar! 


Hele fijne feestdagen gewenst,


Ogendo en Grace

Artsen in Kabanga Hospital in TanzaniaMede namens de bestuursleden

Kabanga Hospital Foundation in Groningen


€ 2.365 van € 8.000
29.6% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.