Maatschappij   

Aangemaakt door :

BONAVENTURE KOFFI

Locatie:

, Côte d'Ivoire

HISTORISCH

Hallo! Mijn naam is KOFFI BONAVENTURE. Ik kom uit Ivoorkust. Onze dorpen hebben lange tijd geen drinkwaterbron gehad en de hele gemeenschap at alleen bronwater, regenwater of het water van de vijvers. De bevolking van de dorpen liep genoeg ziektes op: cholera, Guinea-worm, buiktyfus en veel kinderen stierven. Een lokale NGO heeft de dorpen geholpen door sinds 1986 een hydraulische pomp te installeren. Tegenwoordig zijn de dorpen gegroeid en is de bevolking groot geworden voor een enkele hydraulische pomp die bij gebrek aan onderhoud niet goed werkt. Van 500 inwoners jaar geleden kregen de dorpen meer dan 2000 inwoners.

<a href="https://youtu.be/6kV4SiiTJ60" target="_blank" style="background-color: transparent; color: rgb(229, 16, 117);">https://youtu.be/6kV4SiiTJ60</a>

Afgelopen zomer maakte ik een reis naar mijn dorp en ik was verheugd om een duidelijke verbetering van de levensomstandigheden te zien; maar ik was ook overweldigd door de verschrikkelijke toestand van de waterbron in mijn dorp. Ik zag vrouwen, mannen en kinderen lijden op zoek naar drinkwater, omdat de enige pomp niet meer genoeg is. Deze situatie zorgt voor conflicten omdat anderen zichzelf eerder willen dienen dan anderen. Ze willen de volgorde van aankomst niet respecteren. Het volgt gevechten. Al snel werd duidelijk dat hun behoefte aan schoon water groot is.

HET PROJECT

Dit project vereist een investering van $ 20.000. Het ingezamelde geld zal worden gebruikt om een tweede hydraulische pomp op zonne-energie te bouwen die de opkomst van water zal vergemakkelijken. De bestaande pomp is een pedaalpomp wat het onderhoud moeilijk maakt.

Het project dat we willen realiseren is innovatief en ecologisch door gebruik te maken van groene energie. Een simpele handmatige druk zal het water van de bevolking voorzien. Een lokale structuur genaamd ROCKWELL Drill zal verantwoordelijk zijn voor constructie en onderhoud.

<a href="http://www.rockwelldrilltech.com/" target="_blank" style="background-color: transparent; color: rgb(229, 16, 117);">http://www.rockwelldrilltech.com/</a>

Om de pomp te onderhouden, is een persoon verantwoordelijk voor het beheer en toezicht op de pomp. Een bescheiden financiële afweging zal worden gevraagd van elke persoon die de manager zal vragen om water te halen.

Rockwell Drill is verantwoordelijk voor het jaarlijkse onderhoud van de pomp.

Om alle bijdragers aan dit project te bedanken, zijn we van plan een gedenkteken te bouwen in het dorp waarop hun namen voor altijd zullen worden gemarkeerd.

Schoon water is een basisbehoefte, geen speciaal voorrecht. Doe alsjeblieft mee om dit mogelijk te maken voor mijn gemeenschappen.

Bedankt voor je tijd en vrijgevigheid!


Projecten voor de bouw van waterpompen op zonne-energie in Ivoorkust. Het project dat we willen realiseren is innovatief en ecologisch door gebruik te maken van groene energie. Een simpele handmatige druk zal de bevolking van water voorzien
€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.