Educatie   

Aangemaakt door :

Football for worldwide unity

Locatie:

Cape Town, South Africa

Doelen delen. Kennis delen. Waarden delen

Sport heeft de kracht om mensen samen te brengen. Het blijkt een uitzonderlijke opvoeder in het leven te zijn, vooral met kinderen en jongeren, sport geeft waardevolle levenslessen en bouwt een nederig karakter op. Wij bij FFWU hebben het tot onze missie gemaakt om coaches over de hele wereld in staat te stellen voetbal te gebruiken als middel om sociale verandering in hun gemeenschappen te forceren.

We werken samen met onze partnerorganisaties (GCU, OASIS, HBUFC) in Zuid-Afrika die sport aanbieden aan kinderen in de sociaal achtergestelde gebieden van Kaapstad.

Wat onze cursus onderscheidt van andere cursussen is het opnemen van sociale en emotionele competenties, naast de technische aspecten van voetbal. Hiermee willen we coaches aanzetten tot zelfreflectie, communiceren, denken aan coaching, niet alleen voetbalvaardigheden maar ook levensvaardigheden. Ons doel is om onze coaches uit te rusten met de juiste tools en vaardigheden om kinderen naar een beter pad te leiden, vooral in probleemgemeenschappen en gemarginaliseerde gemeenschappen waar het gemakkelijk is voor een kind om de weg kwijt te raken.

Omdat kennis delen een van de pijlers is waarop FFWU is gebouwd, geloven wij in gemakkelijke en gratis toegang tot kennis. Daarom werken we eraan om onze inhoud online beschikbaar te maken, zodat coaches over de hele wereld kunnen leren, verbeteren en anderen kunnen helpen zichzelf te verbeteren, ongeacht hun afkomst.

FFWU coaching handleiding – Een voorproefje

Hier is een korte samenvatting van de onderwerpen die deel uitmaken van onze cursus. De eerste twee modules in Kaapstad zijn in december 2021 afgerond. We hebben jouw steun nodig om de cursus door te zetten.

 • Module 1 - doelen stellen - concentratie & focus - SDG 3 Gezondheid
 • Module 2 - Zelfvertrouwen - Zelfevaluatie/zelfreflectie - Conflicthantering - SDG 5 Gendergelijkheid
 • Module 3 - Doelen stellen - Verantwoordelijkheid & Integriteit - SDG 16 Pease & Justice
 • Module 4 - Op waarden gebaseerd leiderschap Motivatie & Passie Vertrouwen - SDG 5 Kwaliteitsonderwijs
 • Module 5 - Communicatie - Omgaan met emoties - SDG 10 Ongelijkheid verminderen
 • Module 6 - Empathie - Vastberadenheid & Doorzettingsvermogen - SDG open..keuze van deelnemers.

Waarom doen we aan fondsenwerving? Hoe wordt uw donatie gebruikt?

Zoals we al zeiden, hebben we al 2 van de 6 modules afgesloten (1-3 zijn al gefinancierd), met uitstekende 28 jonge deelnemers. De donaties die via deze campagne worden ontvangen, zullen worden gebruikt om de rest van de cursus (module 4-6) te financieren die dit jaar zal plaatsvinden. Volgens onze berekeningen hebben we € 4.000 per module nodig. Dit brengt het totaal benodigde bedrag op € 12.000.

Het geld zal worden gebruikt voor de aankoop van goederen en diensten die ons in staat zullen stellen de coaching-evenementen te organiseren en uit te voeren. Hier is een uitsplitsing van onze schatting: -

 • Koopwaar en uitrusting – 20%
 • Reis en verblijf – 25%
 • Horeca – 15%
 • Instructeurskosten - 20%
 • Workshop (huur, materialen) - 15%
 • Diverse kosten - 5%

De impact die we willen inspireren, is om coaches te helpen verder te gaan dan alleen coaching en om agenten van verandering in hun gemeenschap te worden.

FFWU volgt momenteel de cursus. maar Na voltooiing van het 6 weken durende trainingsprogramma zal 1 coach van elke partnerorganisatie (totaal 3) worden geïdentificeerd en gepromoveerd tot instructeurs. Als instructeurs kunnen ze hun kennis delen met hun organisaties, de gemeenschap en nieuwe coaches helpen de volgende stappen te zetten.

Over FFWU  

Onze reis begon toen de voetbalcoach Sascha Bauer tijdens zijn tijd als coachinstructeur Kaapstad en de GCU academy in Heideveld bezocht. Sascha besloot de organisatie te steunen. Hij richtte Football for Worldwide Unity op om Duitsland bewust te maken van het potentieel van sport voor sociale ontwikkeling. Sindsdien hebben we onze aanpak continu doorontwikkeld, werkwijzen aangepast, samengewerkt met nieuwe projecten in Zuid-Afrika, Mozambique, Brazilië en Duitsland en veel geleerd met en van onze partners en trainers.

Wij geloven dat voetbal de potentie heeft om de wereld ten goede te veranderen. Onze missie is om voetbalcoaches over de hele wereld de tools te geven die ze nodig hebben om voetbal te gebruiken om sociale verandering in hun gemeenschappen te stimuleren. Wij stellen de trainers in staat om speciale trainingseenheden voor kinderen te ontwikkelen en aan te bieden die specifiek hun persoonlijke, emotionele en sociale ontwikkeling bevorderen. Als onderdeel van de projecten fungeren de trainers als vermenigvuldigers en rolmodellen die het goede voorbeeld geven en een positieve invloed uitoefenen op hun leeftijdsgenoten en hun gemeenschappen. Alles wat we doen is gebaseerd op onze drie waarden: Empowerment, Integrity, Ubuntu. Het uitwisselen van kennis staat centraal in ons werk, omdat het alleen echt duurzame en effectieve veranderingen mogelijk maakt.

Donatiebewijs

Uw steun is van onschatbare waarde voor ons en we willen dit proces zo gemakkelijk mogelijk maken. De donatiebewijzen worden vanaf dit platform 'whydonate' automatisch per e-mail naar u verzonden. Wees gerust!

Dank u!

En als je op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten, schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief:

https://ffwu.org/nieuwsbrief/

of volg ons op Instagram:- https://instagram.com/football_for_worldwide_unity?utm_medium=copy_link

€ 4.004 van € 4.000
100.1% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.